Hur bota Stickningar Smärta i foten

Foot smärta kan uppstå från en mängd olika orsaker, från trauma till följd av skador på neurologiska problem och något så till synes oskyldigt som att bära skor som inte passar på rätt sätt. Foot sjukvården är avgörande för övergripande kroppsliga komfort. Nervsmärta och stickningar smärtor upplevs av många människor påverkar i hög grad deras dagliga aktiviteter, vilket orsakar ned tid på arbetet och begränsa många aktiviteter. Foot smärta kräver omedelbar uppmärksamhet av en läkare eller sjukvårdspersonal. Om du lider av neuropati, nervsmärta och andra invalidiserande mul smärta, det finns sätt att hantera det.

Instruktioner

Hur bota Stickningar Smärta i foten

•  Kontrollera dina skor och se till att de passar ordentligt. Skor som sitter åt, eller har klackar som är för höga, kan kramp tårna, skär cirkulationen och skapa mul smärta, blåsor, liktornar och missbildningar.

•  Uncross benen när du sitter. Crossing benen minskade blodflödet till fötterna och kan orsaka fot och nervsmärta. Sitt med båda fötterna på golvet och om du måste korsa benen, gör det genom att placera en fotled på det andra knäet i stället korsa knä till knä.

•  Ändra din träning rutin. Slagtålig övning där foten pounds trottoaren i aktiviteter såsom jogging kan bidra till förlorad känsel i fötterna, minskad cirkulation, grön-stick benfrakturer och andra skador, lägga till mul smärta.

•  Prata med din läkare om dina mediciner och undersöka biverkningar. Vissa läkemedel har biverkningar, som orsakar stickningar och brännande känsla i fötter och skapa mul smärta som efterliknar perifera neuropatier.

•  Kontrollera dina sköldkörtel nivåer genom blodprov. Hypotyreos skapar många kroppsliga symptom och känslor och kan också vara den skyldige i smärtsamma fötter och kalla fötter med stickningar. Om blodnivåer indikerar låg sköldkörtel, kommer receptbelagda läkemedel hjälpa till att bota fot smärta.

Fler tips

•  Kontrollera om diabetes. Stickande och brännande i fötter är ett av symptomen på diabetes. Din läkare kommer att kontrollera om du behöver vara på medicin om du är positivt för diabetes. Diabetiker mul smärta kan behandlas med insulin och förändringar i din kost.

•  Utesluta sjukdomar som gikt, Raynauds fenomen, och förfrysning när vi letar efter orsaker till stickningar i fötterna. Dessa sjukdomar har alla dålig cirkulation gemensamt och kan hjälpas genom att förbättra blodflödet genom mjuk träning, medicinering och hålla fötterna varma hela tiden.

•  Slit komprimering slang eller strumpor för att stimulera cirkulationen till fodret och öka blodflödet.

•  Håll fötterna varma och väl skyddade under hela året och undvika att bära öppen tå tofflor eller gå barfota i kyligt väder.

Tips

  • Enkla åtgärder som att justera skostorlek och ändra kör mönster kan lindra många fall av stickningar i fötterna. Komplettera med Inositol för stickningar smärtor i fötterna. Detta är ett av de vitamin B och är känt för att vara användbart i diabetisk perifer neuropati.
  • Aldrig ignorera stickningar smärta i fötter. Det kan vara ett tecken på en mer allvarlig sjukdom och ju förr man såg efter säkrare blir du. Om du har mörkblå eller svarta fläckar på fötterna eller tår, uppsök läkare omedelbart. Detta kan vara en mycket farlig hälsosituation.