Hur bota sömnlöshet med dofter

Dofter har makten att framkalla känslomässiga reaktioner. Till exempel kan du luktar en doft av parfym och kom ihåg din första flickvän eftersom hon alltid bar den doft, eller du kanske luktar rök och vet att du behöver för att avsluta en byggnad. Om du lider av sömnlöshet, kan du använda speciella dofter och aromer som väcker känslor av lugn och avkoppling för att hjälpa dig att sova.

Instruktioner

Bota sömnlöshet med dofter

•  Inköp eteriska oljor av lugnande dofter. Dessa är inte samma som parfymoljor; eteriska oljor härrör direkt från örter och växter. Du kan köpa eteriska oljor på nätet eller i hälsokostaffärer. Försök kamomill, lavendel eller patchouli för en avkopplande effekt.

•  Kör ett bad, och lägga ett par droppar (ca 10) av eterisk olja som du valt i din badvattnet som den kör. Blötlägg i 15 minuter eller så innan läggdags.

•  Ett annat sätt att hjälpa dig slappna av på natten är att sätta två eller tre droppar av en eterisk olja på en näsduk och sedan placera näsduken i din örngott. Du kan också placera ett öga påse eller kudde fylld med lavendel över ögonen, på huvudet eller vid er. Du andas in doften hela natten, vilket hjälper dig både att få sova och sova.

•  Om du har tillgång till en olja eller aromterapi diffusor, kan du använda din eteriska oljor på detta sätt också. För att använda en diffusor, sätter den önskade mängden eterisk olja i den och låt den värmas upp. Värmen från donet kommer att sprida doften av eterisk olja runt området, vänder ditt sovrum till en rofylld oas.

Tips

  • Köp ljus eller rökelse som har infunderas med eteriska oljor för att sprida dessa dofter runt ditt rum också.
  • Om du använder något med en låga eller värme, till exempel ett ljus eller diffusor, se till att du blåser ut den eller stänga av den innan du somnar.