Hur bli av ischias Smärta

Termen ischias ofta missbrukas. Det är ett symptom, inte diagnosen självt. Enligt sjukgymnast Ron S. Miller i rygg-health.com, "Ischias är en allmän term som hänvisar till smärta som orsakas av kompression eller irritation i en eller flera nerver som lämnar nedre delen av ryggraden som utgör ischiasnerven." Ischias är resultatet av ett antal orsaker, inklusive diskbråck, degenerativa skiva sjukdom, spinal stenos, piriformis syndrom, spondylolithesis och sakroiliakaleden dysfunktion. Smärtan kan vara allvarligt handikappande. Lyckligtvis har många behandlingsalternativ är tillgängliga.

Instruktioner

•  Bestäm orsaken till din ischias och mäta svårighetsgraden av smärtan. Om smärtan är extrem, är sängläge rekommenderas ibland - för maximalt två dagar. Enligt Miller, "Även om det kan tyckas bakvända, motion är oftast bättre för att läka ischias smärta än sängläge" (se referens 1).

•  Designa ett egenvårdsprogram med inriktning på orsaken till din smärta. Vanligtvis kommer det innebära en förstärkning av de bärande strukturerna i nedre delen av ryggen såsom skinkorna och djupare mage och stretching av spända muskler såsom piriformis och hamstrings. Gör dina övningar och sträckor två gånger om dagen för varaktig, effektiv smärtlindring.

•  Ta smärtstillande mediciner. Enligt spineuniverse.com, "Over-the-counter icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) är till hjälp för att minska inflammation och ischiasnerven smärta. NSAID inkluderar acetylsalicylsyra och ibuprofen."

•  Undvik positioner som utlöser eller förvärrar din smärta. Framåtlutad som en jack kniv eller hyperextending ryggen ofta förvärra smärtan. Var uppmärksam på rätt lyftteknik och bibehålla en neutral ryggrad så mycket som möjligt.

•  Tänk att få epidural steroid injektioner. Injektioner kan bara ge kortsiktiga lindring och är benägna att biverkningar.

•  Titta in operation om du inte upplever befrielse från icke-kirurgiska alternativ. Enligt mayoclinic.com, "[Kirurgi] är vanligtvis reserverad för tillfällen då den komprimerade nerven orsakar betydande svaghet, tarm eller urinblåsan inkontinens, eller om du har smärta som blir gradvis sämre eller inte förbättras med andra behandlingar."