Hur att växa Hoodia Gordonii

Hoodia gordonii är en taggig, kaktus-liknande anläggning känd för sina medicinska och hungerdämpande egenskaper. Finns naturligt i Kalahariöknen i Afrika (främst i hela Norra Kapprovinsen, Western Cape och Namibia), trivs den i varma, torra klimat. Anläggningen växer oftast ca 6 inches tall på tre år, med upp till 10 filialer. Kontrollera med de lokala myndigheterna innan odla denna växt, som handel med Hoodia gordonii är begränsad.

Instruktioner

Att hitta rätt Climate

•  Hoodia gordonii trivs i varma klimat. Se till det område där det kommer att planteras har tillräcklig solljus under större delen av året. Dessutom är Hoodia gordonii brukade temperaturer runt 104 grader F för de flesta år, men anläggningen har varit känd för att överleva i temperaturer på 26 grader.

•  Vissa delar av världen förbjuda handel av Hoodia gordonii. Dessa frön kan hittas på eBay (ca $ 69 för 10 frön), eller prova en Google-sökning för fler resultat. När planterade, bör 4-5 frön att koncentreras kring samma område, men det rekommenderas att du köper omkring 10, på grund av höga misslyckas grobarhet.

•  En riktig blandning av exakta jord komponenterna krävs för Hoodia gordonii livsmiljö. Till en sandig lerjord bas, tillsätt en liten mängd nedbrutet, väl ruttnade kompost. Hoodia gordonii växer naturligt på steniga sluttningar, men bör kunna frodas i den här jorden också.

•  Dess miljö bör innehålla minimal regn. Fröna har en tendens att ruttna innan groning om de får för mycket vatten.

•  En annan buske (medelstora) måste ligga nära fabriken. Hoodiagordonii frodas i skydd av en sjuksköterska anläggning, eller en xerophytic, en något större anläggning som blockerar hårda vind och starka solstrålar.

•  Fröna bör sås under september eller oktober (på norra halvklotet, mars eller april på södra halvklotet) så att de kan samla tillräckligt med ljus och värme. Anläggningen tar ungefär ett år att växa till full styrka, då den kan försiktigt till en 3 1/2-tums plastträdgårdskruka med medium dränering.

Tips

  • Tidpunkten för säsongerna mellan norra och södra halvklotet kan vara svåra att tolka. Se till att Hoodia gordonii växer under de mest lämpliga väderförhållanden möjligt.
  • Var noga med att kontrollera med de rätta myndigheterna innan växer eller handel Hoodia gordonii, eftersom många åtgärder som gäller denna anläggning är federalt förbjuden. Eftersom den har skarpa, kaktus-liknande taggar, kommer Hoodia gordonii tränger genom huden lätt. Var försiktig runt denna anläggning, och hålla barn borta.