Hur att växa Ginkgo Biloba

Tros vara den äldsta bevarade träd på jorden, har ginkgo biloba förfäder som levde när dinosaurierna strövade runt om i världen.
De medicinska egenskaper av denna fruktträd upptäcktes 3000 f.Kr. av kinesisk herbalist, Shen Nung, som proklamerade dess användbarhet vid behandling av hjärtproblem. Idag odlas över hela Europa och Nordamerika. Ny forskning visar att det förbättrar blodflödet till kroppen och hjälper till med koncentration.

Instruktioner

•  Plantera ginkgo biloba frön i fullt solsken till halvskugga i någon typ jord, inklusive sand, så länge det är väl dränerad.

•  Odla frön i marken på hösten eller i djupa behållare som skyddas av en utomhus växthus på vintern och transplantation senare. Fröna ska gro hela våren. Valde en manlig ginkgo biloba träd om du väljer att gå den vägen. Frukterna från en kvinnlig träd är hala och luktar väldigt oattraktiv.

•  Håll utkik efter frukterna i höst. Pollinering sker trädets första år, oftast av vinden. Den ginkgo biloba träd har en eller flera stammar med runda frukter om storleken på ett körsbär tomat, var och en innehåller ett frö. Ett träd kan leva 1000 år och växa så högt som 50 till 100 meter och är känd för sin motståndskraft mot insekter och föroreningar.

•  Ha tålamod. Den ginkgo biloba trädet växer mycket långsamt, främst mellan maj och första delen av september. Det kan ta flera säsonger för blomningar att visas.

•  Harvest din ginkgo biloba träd i höst. Endast bladen används till medicinska ändamål och är det som ger ginkgo biloba dess kommersiella värde. Bästa tiden att beskära trädet är vår.

•  Förvara fröna i ditt kylskåp och använda dem snabbt. Store skördade blad på en sval, torr plats.

Tips

  • Ginkgo biloba är också odlas som en bonsai. Du kan köpa en ginkgo bonsai eller odla en från frö.
  • Konsultera en läkare innan du använder ginkgo biloba. Massan och frön är giftiga och omsorg ska ges vid hantering av fruktkött. Vissa människor är allergiska mot det och kan utveckla symptom som liknar Poison Ivy exponering.