Hur att sluta röka med Akupressur

Akupressur är en behandling som är icke-invasiv och drogfri. Det används för att hjälpa till att lindra många sjukdomar och obehag i kroppen. Det fungerar genom att placera trycket på vissa punkter i hela kroppen, undertrycka drifter och stimulera olika kemiska reaktioner i kroppen. Du kan använda akupressur för att sluta röka, och studier har visat att resultaten är långvariga.

Instruktioner

•  Hitta en avkopplande område där du kan öva på akupressur. En del av akupressur är avkoppling, så detta är viktigt. Vill du ha en lugnande atmosfär som är fri från avbrott.

•  Börja med den första akupressur punkten. Det är direkt i mitten av nyckelbenet, i fördjupningen där nacken börjar. Den andra tryckpunkt är på insidan av handleden, ungefär två inches upp från var botten av din hand börjar. Den tredje punkten är direkt under bröstbenet i mitten. Den fjärde punkten är direkt nedanför knäskålen, i centrum. Det femte och sista punkten är på undersidan av foten, mot baksidan av bågen framför hälen.

•  Använd knogarna, eller fingertopparna, för att tillämpa fast tryck till var och en av dessa punkter. Du måste använda tillräckligt tryck så att den inte sätta dig i smärta, men det bör finnas en liten värk. Vid tillämpning av tryck, gör det i ca 20 sekunder. För tryckpunkter på armen, knän och ned i fötterna, sätta press på båda benen, väntar en minut mellan akupressur.

•  Kör akupressur dagligen ungefär samtidigt för att skapa en vana. Du kan använda akupressur på alla dessa punkter, eller om bara ett par. Efter ungefär en vecka, bör du kunna märka stora skillnader i dina begär.

Tips

  • Överväg att besöka någon som är utbildad i akupressur för extra synpunkter på olika akupressur områden på din kropp som du kanske kan använda.