Hur att dricka mindre koffein

Många människor är beroende av koffein i kaffe, te, läsk och choklad. Även om det verkar ofarligt, studier visar att höga doser av koffein kan ge risk för missfall, fertilitetsproblem, tacky-arytmi, högt kolesterol och panikattacker. Andra studieresultat visade att höga dagliga doser av koffein kan öka risken för benskörhet, bröstcancer, högt blodtryck och magsår. Om du dricker mer än fyra koppar kaffe eller te eller läsk om dagen, du får för mycket koffein. Ditt mål bör vara två koppar koffeinhaltiga drycker eller mindre per dag. Genom att göra denna minskning kommer du överleva koffein tillbakadragande och tillåt dig att hitta andra alternativ.

Instruktioner

•  Förstå att överleva koffein tillbakadragande kan knepigt eftersom koffein är så lätt tillgänglig. Koffein abstinenssymtom är huvudvärk, depression, koncentrationssvårigheter och sug. Dessa symtom brukar avta efter 2 till 4 dagar. Vanligtvis, efter att du har druckit mindre koffein i ungefär en vecka, kommer du inte missa det, eftersom kroppen anpassar sig till din nya habits.The bästa sättet att anpassa sig till koffein tillbakadragande är att följa din plan en liten bit i taget. Om du börjar känna huvudvärk eller andra abstinensbesvär, har en liten mängd koffein. Avvänjning dig bort från det gradvis har visat sig vara den bästa metoden.

•  Minska ditt intag av kaffe, te och läsk. Försök att skära ner på mängden koffein som du förbrukar med minst 25 procent varje vecka. Du kommer snart att ha undanröjt det från din kost helt, och kommer att förbli uttag-symtomfri.

•  Practice alternativ till att dricka koffein. Koffein fria drycker är riklig. Försök substitut som koffeinfritt kaffe, örtte, lättmjölk, juice och water.Take upp en hobby att hålla dig sysselsatt. Ersätta din koffein vana med motion. För en snabb energikick, ta en promenad i ca 20 minuter. Om det är omöjligt för dig att klara sig utan kaffe, försök att spara den för tider av verklig desperation.