Hur är Frankincense Extraherade?

Om Frankincense

Frankincense är en mycket aromatisk harts härrör från Boswellia sacra träd, som är hemma i Jemen och andra områden runt om i världen. Det eftertraktade runt om i världen för sin tilltalande doft, och den påstådda läkande egenskaper för sina eteriska oljor. Det finns många olika sätt att få denna lyxiga harts, och varje sätt producerar sina egna unika egenskaper.

Extraherar Harts

Skaffa frankincense kåda från Boswellia sacra trädet består av skrapa bort barken på trädet. Hartset tillåts att blöda från lesionerna och därefter hårdna såsom tårar. Beroende på förhållandena region och jord, kommer doften och konsistens harts variera. Olika sorter av Boswellia sacra trädet producerar också olika varianter av rökelse.

Extraktion av olja

Eterisk olja av rökelse lätt extraheras från Boswellia sacra harts, med hjälp av ångdestillation processen. Denna process innebär att placera växtmaterialet eller harts i en speciellt utformad vattenbad anordning, som ångar, och tvingar oljorna sippra ur materialet. Denna olja samlas upp i en behållare, och förpackas såsom eterisk olja.