Hur är en svällande skiva Korrigerad?

Vad är utbuktande skivor?

Spinal skivor är belägna mellan kotorna och fungerar som stötdämpare för ryggraden, vilket tillåter rörelse och flexibilitet av ryggen. En utbuktning skiva uppstår när den mjuka, geléliknande mitten av skivan skift, vilket orsakar en utbuktning mot skivans hårda yttre skalet. Detta gör att skivan för att sticka ut och trycker mot nerverna, orsakar smärta och domningar i hela kroppen. Även utbuktande skivor kan hända med skador på ryggen, de flesta är helt enkelt tecken på åldrande och är ganska vanligt. Det finns flera olika sätt, bland annat icke-kirurgiska metoder, för att hjälpa korrekt och lindra smärta från en utbuktande skiva.

Icke-kirurgiska alternativ

De flesta utbuktande skivor kräver inte operation och ofta läka på egen hand med regelbunden motion. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen, paracetamol (Tylenol), narkotika (kodein, hydrokodon) och muskelavslappnande tjänar till att minska smärta för att öka vardagsrörelse, som kommer att hjälpa gradvis läka utbuktande skivan. För fall med extrem smärta, överväga epidurala steroidinjektioner, som injiceras i duran, det omgivande säck av nervrötterna som innehåller cerebrospinalvätska, vilket ger en kuddliknande effekt på den påverkade kotorna. Kiropraktorer kan minska smärta från en utbuktande skiva genom att manipulera lederna i ryggraden. Detta innebär vanligtvis att tillämpa snabba eld skjutningar till det drabbade kotorna för att minska smärta framkallande trycket på lederna. Osteopater tror på att behandla kroppen som en helhet för att förbättra rörligheten och allmänna hälsa. Några vanliga osteopathic behandlingar för utbuktande skivor inkluderar massage, mjukdelsmobilisering, som använder stretching området runt ryggraden för att stärka ryggmusklerna, och counterstrain, vilket innebär att sätta patienten i en hög smärtläge sedan gradvis arbeta patienten till en bekväm positionen. Sjukgymnastik kan också minska värk från en utbuktande skiva. Om det utförs på rätt sätt, riktade stretching, stärka och konditionering av ryggen kan generera och sedan leda näringsämnen för att hjälpa till att läka ledvärk och ge stöd till rygg: s skivor, kotor och muskler för att förhindra framtida förekomster av rygg krämpor.

Kirurgiska alternativ

Kirurgiska ingrepp rekommenderas för kronisk extrem ryggsmärta orsakad av en utbuktande skiva. En discectomy är ett kirurgiskt ingrepp där den utbuktande delen av skivan tas bort för att lindra smärta. Detta innebär att ta bort det tunna skiktet, den bakre delen av ryggkotan, för att komma till utbuktning skiva. En microdiscectomy är en mindre invasiv version av en diskektomi som använder en speciell mikroskop för att göra ett mindre snitt än en diskektomi och orsakar mindre ärrbildning till vävnaderna som omger det drabbade området. För att eliminera smärta från rörelse mellan två kotor som en följd av en utbuktande disk, förenar ryggradsfusion permanent två eller flera ben, lägga stabilitet i ryggen. Aging skivor kan också ersättas med konstgjorda skivor som fungerar lika ryggradsdiskar. Detta producerar kan innebära att helt enkelt byta ut den mjuka kärnan med ett implantat tillverkade av polyuretan eller en termo, eller byta ut hela skivan med en konstgjord skiva. Även om tekniken för denna typ av kirurgi är fortfarande under utveckling, har kliniska studier varit framgångsrika.