Huntington Ziekte Symptomen

Huntington Ziekte Symptomen

De ziekte van Huntington (HD) kan elke leeftijdsgroep staking, maar is nauw verbonden met volwassenen van 35 tot 50 De ziekte is ook niet gender-specifiek, waardoor mannen en vrouwen in gelijke mate. Merck meldt dat de ziekte van Huntington is een zeldzame aandoening, waardoor een op de 10.000 mensen. Ziekte van Huntington beïnvloedt de hersenen en degeneratieve, en hoewel de symptomen subtiel begin kan mettertijd ze meer merkbaar. Dit scenario maakt het moeilijk voor artsen om de ziekte te diagnosticeren pas later stadium. Bovendien is er geen genezing voor de ziekte van Huntington en behandelingen gericht op behandeling van de symptomen.

Wat is de ziekte van Huntington?

De ziekte van Huntington kan worden doorgegeven van ouder op kind als een abnormaal of "gemuteerd" gen. Als een kind niet erven het gen, zal van Huntington niet langer de bloedlijn beïnvloeden. De New York Times Health Guide meldt dat een kind geboren uit een ouder die de ziekte van Huntington heeft, heeft een 50 procent kans op het verwerven van de ziekte zelf. Merk op dat er twee soorten van de ziekte van Huntington: volwassen begin, dat is de meest voorkomende; en vroeg begin, die plaatsvindt tijdens de kindertijd.

Psychiatrische symptomen

Volgens John Hopkins Medicine, ongeveer 80 procent van de patiënten die lijden aan de ziekte van Huntington hebben psychiatrische symptomen die depressie, stemmingsstoornissen of persoonlijkheidsstoornissen bevatten. Daardoor kan een persoon gediagnosticeerd met de ziekte van Huntington een moeilijk beheersen uitbarstingen en agressie. Patiënten met de ziekte van Huntington kan ook abnormaal impulsief zijn en kunnen ook tekenen van manie en ernstige angst. Anti-psychotische medicijnen en antidepressiva worden gewoonlijk voorgeschreven voor psychiatrische symptomen van de ziekte van Huntington te behandelen.

Cognitieve symptomen

Patiënten met de ziekte van Huntington kunnen moeilijkheden ondervinden herinneren en het organiseren van gedachten. Door de hersenschade die optreedt als de ziekte van Huntington vordert, kan kennis getroffen loop van de tijd. Verlies van cognitie kan resulteren in moeilijkheden invullen van dagelijkse taken en kan zelfs leiden tot een patiënt om deel te nemen in twijfelachtige activiteit en maken slechte keuzes. De mantelzorger Alliance (FCA) van San Francisco, Californië, legt uit dat ondanks cognitie problemen, patiënten met de ziekte van Huntington zijn zich zeer bewust van wat er om hen heen gebeurt. Medicijnen en bezigheidstherapie vaak gebruikt bij de behandeling van ziekteverschijnselen die Huntington.

Beweging

Het Nationaal Instituut voor Neurologische Aandoeningen en Stroke (NINDS) legt uit dat de ziekte van Huntington de ontwikkeling van onwillekeurige bewegingen van het lichaam kunnen veroorzaken. Deze bewegingen worden "chorea," die vaak toespitsen wanneer de patiënt wordt verstoord. De ziekte van Huntington vordert, meer symptomen beginnen te manifesteren, dat kan leiden tot problemen met lopen. Hierdoor valt kan optreden samen met een volledig verlies van evenwicht en coördinatie vaardigheden. Spraak en slikken kunnen ook worden beïnvloed, wat vaak het slurring woorden en problemen met eten. Neuroleptica en fysiotherapie kunnen de intensiteit en de frequentie van de symptomen van de ziekte van Huntington deze te verminderen.

Metabolisme

De ziekte van Huntington beïnvloedt het metabolisme van de mensen die de ziekte erven. Volgens de Huntington Outreach Project Onderwijs aan de Stanford (HOOP), is het vermogen van cellen om energie te produceren belemmerd in degenen die de ziekte van Huntington. Dientengevolge, hebben de cellen een moeilijk produceert een essentieel eiwit bekend als "adenosine trifosfaat," of ATP. Zonder voldoende hoeveelheden ATP, kan de metabolische efficiëntie van cellen afnemen. Patiënten met de ziekte van Huntington, die dit probleem kan het nodig zijn om hun voedselconsumptie te verhogen vinden, zoals ATP kan worden afgeleid uit het eten van gezonde vetten. Omega-3 is een gezonde vetbron in vis, noten en sojaolie.