Human Vestibulaire Ziekte

Human Vestibulaire Ziekte

De meeste mensen nemen hun balans voor verleend tot er iets misgaat. Als ze het gevoel onvast en licht in het hoofd, alsof wereld om hen draait, dat zijn de indicatoren van vestibulaire (binnenoor) ziekten en aandoeningen. De meest gediagnosticeerde aandoening goedaardig paroxysmale positionele vertigo (BPPV).

De Feiten

BPPV resulteert in episoden van duizeligheid in combinatie met beweging van het hoofd als gevolg van puin dat zich heeft opgehoopt in de halfcirkelvormige kanaal van het binnenoor. De beweging zorgt ervoor dat de "oor rocks" te bewegen, het verzenden van valse signalen naar de hersenen die leiden tot duizeligheid en vertigo.

Oorzaken

Beweging wordt bewaakt in het binnenoor door kleine organen in het vestibulaire labyrint. De halfcirkelvormige kanalen te zien op de rotatie van het hoofd, terwijl de otoliet organen controleren beweging van het hoofd en de positie. De otoliet organen bevatten kristallen die een persoon gevoelig is voor beweging maken. Af en toe, ze verjagen en eindigen in het halfronde kanaal, waardoor BPPV.

Betekenis

BPPV kan de kwaliteit van leven, de dag-tot-dag functioneren en het vermogen van een persoon van invloed zijn op werk, afhankelijk van de ernst ervan

Identificatie

Meestal zal een arts een patiƫnt op tekenen van duizeligheid ingegeven door beweging van het hoofd of de specifieke oogbewegingen, onwillekeurige bewegingen van de ogen van links naar rechts en het vermogen om oogbewegingen te controleren testen.

Symptomen

BPPV wordt gekenmerkt door duizeligheid, onbalans, problemen gehoor, misselijkheid, vermoeidheid, angst, gebrek aan concentratie en tinnitus.

Behandeling

Behandeling bestaat herpositionering manoeuvres die het puin terug in de otoliet organen te verplaatsen van de halfcirkelvormige kanalen. In zeldzame gevallen kunnen artsen een operatie adviseren.