Human Gezondheidsproblemen Met kattenbak

Human Gezondheidsproblemen Met kattenbak

Katteneigenaren kunnen worden blootgesteld aan bepaalde ziekten en andere gezondheidsproblemen bij het schoonmaken van een kattenbak. Door het volgen van de voorzorgsmaatregelen in de zorg voor uw kat en handling zijn nest, kunt u ervoor zorgen dat u zult weinig risico op het oplopen van een ziekte te hebben. Zwangere vrouwen, en iedereen bij wie het immuunsysteem is aangetast, in het bijzonder, moeten voorzorgsmaatregelen richtlijnen te volgen.

Toxoplasmose

Meeste zoogdieren, waaronder mensen, kunnen worden blootgesteld aan de parasiet Toxoplasma gondii. Katten kunnen toxoplasmose, een infectie veroorzaakt door de parasiet te verwerven, door het eten van knaagdieren of onvoldoende verhit vlees, door contact met de uitwerpselen van andere katten of van verontreinigde grond. Hoewel zelden een zorg voor gezonde volwassenen, kan toxoplasmose een ernstig gezondheidsprobleem voor zwangere vrouwen, omdat de infectie kan worden doorgegeven aan een ongeboren baby, volgens CVS Caremark. Het kan ook gevaarlijk zijn voor iedereen met een gecompromitteerd immuunsysteem. De meeste besmette katten geven geen symptomen. Het houden van een kat binnenshuis, zodat het niet te jagen, en nooit waardoor het rauw voedsel eten, zijn twee voorzorgsmaatregelen nemen om mogelijke blootstelling van de dieren aan de parasiet te minimaliseren.

E. Coli

Escherichia coli, aangeduid als E. coli, is meestal een onschadelijke bacteriën die leeft in de darmen van mensen en dieren. Sommige stammen kunnen echter symptomen zoals diarree en abdominale krampen veroorzaken. Vermijd alle mogelijke blootstelling aan E. coli van kattenbakvulling door altijd het wassen van je handen grondig na het reinigen van de doos of het schoonmaken van de kat diarree, volgens Vet Info.

Andere Intestinale Kwalen

Het is mogelijk om een ​​aantal andere darmstoornissen contracteren van kat uitwerpselen. Bacteriële infecties zoals salmonella en campylobacter, en parasieten zoals rondwormen, giardia en cryptosporidium kan worden verspreid door direct contact met een geïnfecteerde uitwerpselen Cata € ™ s. Een kat die last hebben met een van deze aandoeningen zullen waarschijnlijk, maar niet altijd, hebben diarree. Om de blootstelling aan de ziekte te minimaliseren, voeden uw kat alleen commerciële kattenvoer, zorg ervoor dat een ander voedsel eet is goed gekookt en houden van het openlucht jagen.

Allergieën

Sommige soorten kattenbakvulling kan veroorzaken niezen en jeukende ogen bij mensen met allergieën. Kijk voor kattenbakvulling die minder stof heeft, en nesten met toegevoegde chemicaliën of geuren te vermijden.

De geur van ammoniak in cat urine kan overweldigend en schadelijk zijn als het is toegestaan ​​om te zitten voor een lange tijd. Omwille van gezondheid en die van de kat, is het belangrijk om afval snel en regelmatig reinigen. Als je zijn bijzonder gevoelig voor de geur van katten urine, kunt u een masker te dragen bij het schoonmaken van zwerfvuil.

Kattebak Veiligheid

Degenen met bijzondere risico's, waaronder regnant vrouwen en iedereen met een gecompromitteerd immuunsysteem, moet kattenbak vermijden schoonmaken, of als ze moeten, dienen wegwerphandschoenen te dragen en handen grondig wassen daarna. Speciale voorzorgsmaatregelen voor zwangere en immuungecompromitteerde mensen omvatten het houden van zwerfafval uit de buurt van het eten van gebieden, het gebruik van wegwerp plastic liners in kattenbakken, en desinfecteren van kattenbakken minstens een keer per maand. Iedereen, ongeacht de speciale gezondheid betreft, moet een goede hygiëne te oefenen door het wassen van de handen met warm water en zeep na het schoonmaken van een kattenbak.