Human Equine Therapy

Human Equine Therapy

Equine therapie voor de mens is een complementaire therapie geworteld in het idee dat de interactie met dieren geneest verschillende emotionele en fysieke omstandigheden. De therapie is ook bekend als Equine Human Ontspanning Therapy.

Geschiedenis

Paardrijden als een vorm van therapie ontstond in de 19e eeuw, maar werd populair in de jaren 1940 toen polio lijder Lisa Hartel gebruikt paarden therapie om haar handicap te overwinnen en doorgaan tot twee olympische medailles te winnen.

Functies

Het belangrijkste kenmerk van paarden therapie is dat het experimentele. Riding biedt een methode voor het ontwikkelen van de spieren toon en houding naar mensen met een handicap die niet in staat om deel te nemen aan het gewicht-dragende activiteiten. Equine therapie biedt ook sociale interactie en de mogelijkheid om band met mensen en paarden.

Voorwaarden

Equine therapie is vooral geschikt voor kinderen en jongeren met aandoeningen zoals hersenverlamming, autisme, het syndroom van Down, leerproblemen en emotionele problemen.

Voordelen

Fysieke voordelen zijn een betere coördinatie en spierkracht. Emotioneel, het leidt tot meer zelfvertrouwen en persoonlijke motivatie vanwege een verbeterd zelfbeeld.

Overwegingen

Equine therapie wordt uitgevoerd door professionals in de gezondheidszorg getraind in de techniek, met behulp van speciaal getrainde paarden. Neem contact op met de Federatie van Riding voor gehandicapten voor geaccrediteerde paarden therapie centra in uw omgeving.