Human Astma & Dogs

Human Astma & Dogs

Astma is een aandoening waarbij de luchtwegen van de longen vast, waardoor kortademigheid, borstpijn, piepen en hoesten. Bij gevoelige personen, kunnen blootstelling aan allergenen de hond uitlokken of verergeren van deze symptomen.

Oorzaak

Allergische reacties op honden optreden wanneer het immuunsysteem onrechte identificeert eiwitten in het dier huidschilfers, haren en speeksel als schadelijk en produceert allergene antilichamen aan.

Soorten

Hondallergenen veroorzaken twee typen reacties in de longen. De eerste is een algemene ontsteking van de luchtwegen. De tweede, die bekend staat als bronchospasmen, wordt gekenmerkt door een plotselinge, ernstige aanscherping van de luchtwegen.

Exposure

Dog allergenen worden verspreid door direct contact en inademing.

Risico

Allergische reacties op honden kunnen ernstige astma-aanvallen bij personen met astma veroorzaken.

Behandeling

Het minimaliseren van blootstelling aan allergenen helpt verminderen van de ernst en de frequentie van allergie-geïnduceerde astma. Andere behandelingen omvatten lange en korte termijn astma medicijnen die ontsteking van de luchtwegen en medicijnen die de gevoeligheid of de reactie op bepaalde allergenen het immuunsysteem te verminderen verminderen.

Misvattingen

Niet-vergieten hondenrassen en degenen die minimaal minder allergenen in de lucht afgeworpen los. Echter, terwijl deze allergie symptomen kunnen verminderen, ware hypoallergene honden bestaan ​​niet.