Huishouden Oorzaken van ademhalingsproblemen

Huishouden Oorzaken van ademhalingsproblemen

Ademhalingsmoeilijkheden is een brede term voor een aantal mogelijke symptomen, met inbegrip van een kortademigheid, een piepende ademhaling, een beklemmend gevoel in uw borst of een verstikkend gevoel te beschrijven. Je denkt misschien dat de klinische ademhalingsmoeilijkheden zijn beperkt tot mensen die astma, bronchitis of longontsteking, maar in feite iedereen die symptomen kunnen ervaren wanneer hun luchtwegen zijn geïrriteerd. Soms is de wortel van uw ademhalingsproblemen zijn recht onder je neus in uw huishouden.

Schimmels en mijten

Enkele van de oorzaken van ademhalingsproblemen die op de loer liggen in uw huishouden zijn oneindig klein en moeilijk te zien met het blote oog. Huisstofmijt, schimmels en andere micro-organismen voeden zich met dode huidcellen en andere menselijke bijproducten en kan uw huis teisteren zonder dat u zich bewust zijn van hun bestaan. Schimmel in het bijzonder kan heel irritant om uw luchtwegen en de ogen worden en veroorzaakt piepende evenals nasale rhinitis en jeukende, tranende ogen. Mijten kunnen worden gecontroleerd door middel van een grondige en frequente stofzuigen; schimmelsporen kan worden verwijderd door het schoonmaken van uw huis met een bleekmiddel-en-water mengsel. Schimmel die groeit achter de gipsplaten in uw huis kan moeilijk te verwijderen zonder professionele hulp of ingrijpende reparaties zijn.

Huisdieren

Uw geliefde huisdieren kan de oorzaak zijn van je ademhaling moeilijkheden zijn. Mensen die allergisch zijn voor katten, honden of andere huisdieren lijden aan een scala aan symptomen, waaronder niezen, piepende ademhaling en waterige ogen. Ademhalingsproblemen kunnen bestaan ​​na contact met het dier in kwestie, of gewoon van de tijd doorbrengen in het huishouden, als gevolg van het afstoten van haren en huidschilfers. Antihistaminica kunnen helpen bij het verminderen van de allergische reactie en helpen vrijer te ademen, vooral als verstopte neus is een van de symptomen.

Cleaners

Huishoudelijke schoonmaakmiddelen, inclusief meubilair sprays en poetsmiddelen, kan verergeren de symptomen van astma bij volwassenen, volgens een artikel gepubliceerd in de kwestie van de juni 2007 "American Journal of Respiratory en Critical Care Medicine." Producten die voor thuisgebruik door-professioneel zijn niet onderzocht zo breed sterkere chemicaliën die worden gebruikt door professionele schoonmaakbedrijven, maar de link tussen de producten en een toename van de ademhalingsproblemen is vastgesteld. Luchtverfrissers, geurende schoonmaakmiddelen en glas kunnen ook van de luchtwegen irriteren en verhogen de kans op een piepende ademhaling en kortademigheid. Sprays geïnduceerde symptomen beter dan andere vormen van huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

Waarschuwing

Ademhalingsmoeilijkheden zijn niet te lichtvaardig worden genomen en kan leiden tot ernstige medische problemen veroorzaken als ze niet goed verzorgd. Als u astma of een andere diagnose respiratoire aandoening, gebruiken inhalers en medicijnen als dat nodig is om de symptomen te beheren. Symptomen die zich voordoen met pijn op de borst, duizeligheid, een blauwe kleur van de lippen of nagels, zwelling van de tong of lippen of hartslag afwijkingen kan een potentieel levensbedreigende reactie betekenen. Raadpleeg onmiddellijk dringende medische hulp.