Huiduitslag bij kinderen

Huiduitslag bij kinderen

Huiduitslag - een reactie van de huid, die op verschillende vormen kan aannemen - zijn regelmatig problemen bij kinderen. Ze kunnen vele oorzaken, waaronder infecties en allergieën hebben of een reactie op een geneesmiddel. In het algemeen, netelroos, virale infecties en schurft veroorzaken huiduitslag zichtbaar op het hele lichaam, terwijl een allergie gerelateerde uitslag toont slechts in één gebied.

Verschijning van huiduitslag

Huiduitslag kan verschillende verschijningsvormen, van de bijenkasten om huidontsteking of "hobbelig" en pukkelige huiduitslag hebben. Ze kunnen kanten, verhoogd, vlak zijn, en al dan niet te zien zijn als vlekken.

Bacteriële en virale Huiduitslag

Huiduitslag die komen met ziektes van een aantal kinderen in deze categorie vallen. Terwijl waterpokken toont één specifieke vorm van huiduitslag, andere ziekten kunnen niet zonder meer worden erkend door de verschijning van haar uitslag alleen.
Bacteriële of virale huiduitslag vaak - maar niet altijd - start op de stam en vervolgens verspreid naar de extremiteiten. De meeste virussen zijn onschadelijk, maar je moet altijd zien een kinderarts om te controleren.
Huiduitslag veroorzaakt door waterpokken begint een klein gebied van roodheid met een blister in het centrum, die uiteindelijk zal scheuren. De uitslag jeukt en meestal toont voor het eerst in de liesstreek, de hoofdhuid of oksels.
Na een paar dagen ziekte, mazelen ook voorzien van een bruinachtige uitslag in het gezicht, dat vervolgens zich naar het lichaam.
Een roze huiduitslag in het gezicht is een symptoom van rubella. De uitslag gaat vervolgens door naar het lichaam.
Roodvonk wordt gekenmerkt door een ruwe uitslag, terwijl felrode wangen zijn typerend voor vijfde ziekte, ook wel de 'geslagen wangen "ziekte.
Roseola infantum is een ziekte, die meestal optreedt bij kinderen jonger dan twee jaar oud. Als de koorts verdwijnt, een uitslag van kleine, roze, vlakke of licht verhoogd laesies verschijnt.

Huiduitslag veroorzaakt door allergieën

Allergieën kunnen hebben voor meerdere lichaamsdelen, zoals de luchtwegen, de darmen of je zenuwstelsel. Huiduitslag in verschillende vormen zijn een gezamenlijk resultaat wanneer mensen reageren op bepaalde stoffen heen of in het milieu.
Sommige kinderen vertonen allergische reacties op kleding of kleding additieven, huishoudelijke artikelen, zoals verven, wassen, poetsmiddelen, reinigingsmiddelen samen met voedsel, planten, chemicaliën of drugs. Milieu-allergie triggers bestaan ​​uit stof, pollen of schimmels.
Als je erachter komt wat de oorzaak van uw kind om allergisch te reageren, is het het beste om het contact tussen uw kind en het product of de levensmiddelen vermijden of veranderingen in de omgeving te maken. Dit zal de symptomen verlichten en het voorkomen van toekomstige huiduitslag of andere reacties.

Huiduitslag in de Newborn

Baby's kunnen last hebben van specifieke vormen van huiduitslag, waaronder infantiele acne, luieruitslag en wieg cap.
Wieg cap wordt gekenmerkt door een gele tot rode hobbelige uitslag op de hoofdhuid. Het kan ook voorkomen achter de oren, in de oksels en de luier.
In de eerste weken van het leven, veel baby's last van infantiele acne, een aandoening die meestal verdwijnt op zijn eigen.
Er zijn verschillende vormen van luieruitslag - van spruw dermatitis. Het beste is om uw kinderarts eens een kijkje en laat haar bepalen hoe om te gaan over de behandeling.

Eczeem

Een eczeem - vaak te vinden aan de binnenkant ellebogen en achter de knieën bij zuigelingen en jonge kinderen - kan een allergische reactie zijn of het kan een teken van een chronische aandoening.

Insectenbeten

Uw kind kan verschillende rode bultjes veroorzaakt van insectenbeten tonen. Deze zijn over het algemeen onschadelijk en verdwijnen op hun eigen.

Warmte-uitslag

Zweten, extreme hitte en het dragen van kleding die te warm kan warmte-uitslag veroorzaken bij uw kind zijn. Tiny, rode puistjes of bultjes zijn een typisch symptoom. Koel je baby af of neem haar kleren uit.