Huidproblemen op vingers

Huidproblemen op vingers

We maken gebruik van onze vingers tot duizenden grote en kleine taken elke dag aan te pakken. Van het typen van een e-mail naar het gieten van een kopje thee te zippen up jackets, onze vingers nooit stoppen met werken voor ons. En toen huidproblemen achter hun lelijke hoofd, het is maar al te duidelijk, en vaak pijnlijk, ongemakkelijk en ronduit pijnlijk.

Droogte & Cracking

Droogheid en kraken zijn de twee meest voorkomende klachten als het gaat om de vingers en handen. Doorgaans gebeurt dit als gevolg van irritatie in combinatie met de gevoeligheid van de huid. Neem een ​​kijkje op het lichaam en huidverzorgingsproducten in uw huis. U kunt allergisch zijn voor een of meer van de ingrediënten in hen.

Veelvuldig handen wassen en blootstelling aan water kan ook de huid op je vingers en handen te kraken veroorzaken. Als je veel buiten, vooral in koude temperaturen, ook dit kan ook een oorzaak zijn.

Peeling

Schilferende huid op de vingers kunnen ook worden veroorzaakt door een gevoeligheid voor een bepaald product. Het kan ook het gevolg zijn van het werken met water of agressieve reinigingsmiddelen worden. In sommige gevallen kan peeling ook worden veroorzaakt door een gemeenschappelijke en goedaardige vorm van eczeem genoemd dyshidrotic. Minor huid peeling is niet schadelijk, maar als het uw stijl belemmeren, kan een recept van cortisone-gebaseerde actueel crème enkele van de peeling te verlichten.

Behandeling

Als je te maken hebt met een huidprobleem, het eerste wat je zal willen doen is verwijderen van alle potentiële irriterende stoffen uit de omgeving. Stoppen met het gebruik van speciale crèmes, lotions en geparfumeerde zeep. Kijk voor producten met SLS (Sodium Lauryl Sulfate) in hen, en stoppen met het gebruik ervan onmiddellijk. Kies voor geurloze zeep, en draag altijd handschoenen bij het schoonmaken van de vaat of met behulp van huishoudelijke schoonmaakmiddelen en wasmiddelen, volgens Squidoo.com. Beperk blootstelling aan koude temperaturen, wind en extreme warm en koud water. Medicinale crèmes kunnen helpen kalmeren en te genezen geïrriteerde huid.

Preventie

De beste manier om huidproblemen zoals irritatie te voorkomen, huiduitslag, kraken en peeling is om te bepalen wat het is in uw omgeving die irriteert de gevoelige huid van je vingers. Soms veranderen wasmiddel of een ander type zeep is alles wat nodig is om toekomstige huidproblemen voorkomen. Vermindering gebruik ontsmettingsmiddel kan ook effectief zijn. In sommige gevallen echter, kan het nodig zijn speciale crèmes of voorgeschreven medicijnen gebruikt voor de bestrijding en de huid te voorkomen.

Wanneer moet u een arts raadplegen

Als u te maken met huidproblemen op je vingers die niet reageren op de standaard behandeling, of als uw huid problemen zijn erger, wil je een afspraak maken met uw arts te maken. Naast de vraag of u over de duur en de intensiteit van het probleem, kan een arts ook een uitstrijkje van het getroffen gebied, alleen maar om uit te sluiten de mogelijkheid van een schimmel of infectie. Vanaf daar een nauwkeurige diagnose gesteld kan worden, en een behandelplan kan worden gemaakt.