HSA Vs. HMO

HSA Vs.  HMO

De wereld van de gezondheidszorg is gevuld met verwarrende afkortingen en terminologie, en het kan moeilijk zijn voor de gemiddelde consument om het allemaal uit te zoeken. Als je winkel voor de ziektekostenverzekering, hetzij via uw werkgever of op uw eigen, zult u termen als HMO, PPO, HSA en anderen ontmoeten. Inzicht in deze termen en wat ze betekenen kunt u een slimmere verzekering shopper.

HMO

De afkorting HMO staat voor gezondheid onderhoudsorganisatie. Veel bedrijven bieden ten minste een HMO aan hun werknemers, en HMO plannen zijn ook beschikbaar op de individuele gezondheidszorg markt. Met een HMO u typicaly kiezen voor een huisarts, en die arts coördineert vervolgens uw diensten in de gezondheidszorg, met inbegrip van verwijzingen naar specialisten binnen de HMO netwerk. Zorgorganisaties zal geen betrekking op u voor diensten van aanbieders buiten de HMO netwerk. Verzekerden zijn meestal gebracht copays voor bepaalde diensten, en sommige zorgorganisaties, met name op de individuele markt, kan eigen risico hebben.

HSA

Een gezondheid spaarrekening, of HSA, is bedoeld om consumenten te voorzien van een fiscaal bevoordeelde stimulans om slimmer consumenten van de gezondheidszorg zijn. Het idee is dat consumenten die hun eigen geld uitgaven meer prijsbewust en meer kans om te shoppen voor niet-spoedeisende medische zorg zal zijn. U kunt uw HSA met pre-tax dollars te financieren, en gebruik dan die geaccumuleerde geld te betalen voor geneesmiddelen op recept, afspraken bij de dokter en een gastheer van andere medische diensten die niet onder uw gezondheid zorgplan. U kunt zelfs gebruik maken van deze HSA geld te betalen voor over-the-counter medicatie als uw arts ze voorschrijft. De IRS beperkt wel het bedrag dat u kunt elk jaar in uw HSA te zetten, dus contact op met uw afdeling human resources voor de groep plannen, of een accountant of fiscalist, voor individuele plannen, ten aanzien van de toegestane grenzen.

Fiscale besparingen

Een van de grote voordelen van een gezondheid spaarrekening, naast de mogelijkheid om geld opzij te zetten voor medische zorg, is het feit dat je een fiscaal voordeel voor uw bijdragen te krijgen. Als u toegang tot een HSA hebben via uw werkgever, het geld dat u een bijdrage leveren door middel van loonheffing komt voor belasting, wat betekent dat het niet is opgenomen in uw inkomen voor fiscale doeleinden. Als u een bijdrage leveren aan een HSA op uw eigen, kunt u een fiscale aftrek voor deze bijdragen te nemen wanneer u uw 1040 in te vullen. Dat maakt een HSA een uitstekende fiscale besparingen voertuig, evenals een goede manier om te sparen voor de gezondheidszorg kosten.

Hoge Aftrekbare Health Plan

Een gezondheid spaarrekening kan alleen worden gecombineerd met een hoog eigen gezondheid plan. Deze plannen staan ​​bekend als HDHPs in de verzekeringssector, dus als u op zoek naar verzekering op de individuele markt, zorg ervoor dat de agent u een HSA-subsidiabel plan voor nodig hebt. Als u uw gezondheid zorg te krijgen via uw werkgever, contact op met uw afdeling human resources de volgende keer open inschrijving rond rolt. Uw afdeling human resources kan vertellen welke van hun plannen in aanmerking komen voor een HSA. Als uw werkgever biedt wel een HSA-aanmerking gezondheid plan, zou het bedrijf ook een aantal of alle van de HSA financieren. Zo niet, dan kunt u de HSA zelf financieren door middel van loonheffing.