How to Make My Health Piramide

How to Make My Health Piramide

U kent misschien de USDA Food Guide Pyramid zijn, later genaamd My Pyramid, maar een minder bekende piramide wordt steeds meer aandacht. De Harvard School of Public Health heeft een gezonde eetpiramide dat lichaamsbeweging en betere voedingskeuzes omvat ontwikkeld. Leerkrachten kunnen helpen basisscholen, middelbare en middelbare scholieren hun eigen gezondheid Piramide op basis van de aanbevelingen van de Harvard School of Public Health.

Instructies

•  Geef elke student een grote poster board en instrueren hen om een grote driehoek in het midden te trekken. Studenten kunnen dit uit de vrije hand te doen, of gebruik maken van een liniaal om de lijnen nauwkeuriger te maken.

•  Scheid de driehoek in vijf gelijke delen door het tekenen van vier horizontale lijnen in de driehoek. Misschien wilt u hebben studenten meten van de hoogte van de driehoek in inches en vervolgens delen de totale door vijf. Bijvoorbeeld, een driehoek die 20 cm hoog meten een lijn elke 4 cm vanaf de onderste regel vereisen.

•  Verdeel het tweede gedeelte van de bodem in drie gelijke delen door twee horizontale lijnen. Het derde deel van de bodem van de piramide te worden gehalveerd met een verticale lijn. Dit is het laatste overzicht van uw gezondheid piramide.

•  de leerlingen de opdracht om uit te knippen foto's uit een tijdschrift dat fysieke activiteiten ze willen deelnemen aan vertegenwoordigen. Deze foto's moeten worden gelijmd aan het onderste deel van de piramide aan het belang van bewegen te laten zien. Eén student kan foto van een voetbal, kickball en een voetbal hebben, terwijl een andere student heeft foto's van verschillende dansers (ballet, jazz en tap). Zolang de beelden tonen een manier uit te oefenen, zijn ze correct.

•  Vertel de kinderen om foto's van hun favoriete fruit en groenten te lijmen in de eerste kolom van de tweede sectie. Gezonde oliën te gaan in de middelste kolom van de tweede sectie, met korrels in de laatste kolom van de tweede sectie. Favoriete groenten en fruit kunnen appels, pruimen, druiven, watermeloen, wortelen, selderij, groene bonen en erwten. Groente, soja, olijf, maïs en zonnebloemolie zal werken voor de categorie oliën. Tot slot kunnen de kinderen foto's van volkoren pasta, volkoren brood, havermout en bruine rijst gebruiken in de categorie granen.

•  Leid de studenten bij het ​​invullen van de eerste helft van het derde deel met foto's van hun favoriete noten, zaden, tofu en bonen. Zonnebloempitten, walnoten, amandelen en bruine bonen zijn allemaal goede keuzes voor deze categorie. De tweede helft van het derde deel moet foto's van vis, eieren en gevogelte bevatten. Kalkoen, kip, bot, zalm, roerei en hardgekookte eieren zijn allemaal goede voorbeelden van deze categorie.

•  leren studenten dat zuivelproducten gaan in het vierde deel van de gezondheid piramide. Voorbeelden van zuivel items zijn melk, yoghurt, kaas en boter. Harvard wijst er ook op dat je vitamine D en calcium supplementen kan toevoegen aan de categorie zuivel.

Herinner dat •  studenten de vijfde gedeelte van de gezondheid piramide voor items die zij af en toe eten, maar niet op een regelmatige basis. Dit geldt ook voor zout, rood vlees, brood dat niet zijn hele graan, aardappelen, frisdrank, vruchtensappen met toegevoegde suiker en dessert items. Laat ze foto's te lijmen in het laatste deel van de items die ze nodig hebben om met mate te eten te geven.

•  Voltooi het project door het hebben van de studenten personaliseren hun gezondheid piramides. De studenten kunnen de piramide label "My Health Piramide," maar het zal realistischer geworden als je vraagt ​​de studenten om de piramide met hun eigen naam te labelen. Bijvoorbeeld, "Molly's Health Piramide," of "Jacob's Health Piramide." Studenten kunnen hangen de piramides tot thuis om bij te houden hoe goed ze oefenen en het eten te houden.