How to Get Rid van Tonsillitis

Tonsillitis is een andere naam voor een tonsil infectie. Amandelen zijn de vlezige, glandulaire gebieden aan weerszijden van de keel, volgens de Mayo Clinic. Tonsillitis veroorzaakt zwelling en pijn in de rug van de keel en kan door infectie met een virus of bacterie. Andere symptomen van tonsillitis zijn koorts, koude rillingen, hoofdpijn, moeite met slikken, witte vlekken op de amandelen, vergrote lymfeklieren in de kaak of nek, en verlies van spraak. Jonge kinderen kunnen ook last buikpijn.

Instructies

How to Get Rid van Tonsillitis

•  Bezoek uw arts voor een snelle streptest. Symptomen van keelontsteking kunnen lijken de symptomen van tonsillitis, maar keelontsteking vereist een behandeling met antibiotica. Kinderen met een keelontsteking moet thuis worden bewaard tot ten minste 24 uur na het begin van een behandeling met antibiotica.

•  Gebruik over-the-counter medicijnen om koorts, ontsteking en pijn veroorzaakt door virale tonsillitis verminderen. Ibuprofen is meestal het meest effectief, maar acetaminofen ook ongemak te verminderen. Aspirine mag nooit aan kinderen met tonsillitis vanwege het risico van het syndroom van Reye, een potentieel fatale complicatie aspirine gebruik bij virale infecties.

•  Neem antibiotica om zich te ontdoen van bacteriële tonsillitis. Penicilline is het meest voorgeschreven antibioticum voor keelinfecties, maar erythromycine is effectief voor mensen met een allergie voor penicilline. Volgens de Mayo Clinic, orale antibiotica algemeen worden genomen voor 10 of meer dagen.

•  Gebruik actuele anesthetica voor tijdelijke verlichting van keelpijn. Lidocaïne keel sprays zijn verkrijgbaar op recept, maar er zijn tal van over-the-counter-sprays die de keel kan verdoven en in staat gemakkelijker slikken.

•  gorgelen met warm zout water elk uur totdat uw amandelontsteking ruimt. U kunt zout water in huis te maken door het mengen van een halve theelepel zout in acht ounces van warm water.

•  Verhoog uw inname van warme vloeistoffen om uitdroging, het genezingsproces versnellen voorkomen en keel ongemak te verminderen. De American Academy of Otolaryngology beveelt soep bouillon om de voedingswaarde ervan.

•  Meng honing en citroen in een glas warm water. Lemon vermindert slijmproductie, en honing lagen de keel te maken slikken makkelijker. Vermijd het geven van honing aan zuigelingen onder de leeftijd van 1 jaar.

•  Vermijd irriterende stoffen, zoals rook en harde, knapperige en kruidige voedingsmiddelen volgens de Nemours Foundation. Irriterend je keel kan pijn verhogen en zwelling en genezing vertragen.

•  Onderga een tonsillectomie om je amandelen te verwijderen. Chirurgie kan worden aanbevolen bij zeven of meer keelontstekingen optreden in een periode van één jaar, of wanneer vijf of meer ernstige infecties optreden in minder dan twee jaar, volgens de Mayo Clinic.