How to Get Rid van puistjes in de schaamstreek

Puistjes in de schaamstreek meestal ontstoken haarzakjes. Irritatie is een frequente oorzaak van de aandoening, medisch bekend als folliculitis, zoals infectie met bacteriën, gist of een schimmel. Ontharing, of via het scheren, epileren of waxen, is vaak de boosdoener. Wrijving en strakke kleding kan ook een bijdrage leveren. De puistjes kunnen over het algemeen worden gewist als de verzwarende factoren worden verwijderd.

Instructies

How to Get Rid van puistjes in de schaamstreek

•  Stop het scheren voor een tijdje, en vermijd andere ontharingsmethoden. Te laten de follikels herstellen van hun geïrriteerde toestand, laat het haar groeien voor een maand of een maand en een half voor hervatting van de verwijdering. Wanneer je opnieuw beginnen, gebruik dan een milde hydrocortison lotion na het scheren irritatie laag te houden.

•  Houd schoon. Aangezien bacteriën en andere micro-organismen in de schaamstreek een factor kan zijn in de puistjes, is het belangrijk om dergelijke bacteriën tot een minimum. Zeep en water kan voldoende zijn, maar je kunt ook proberen een body wash met benzoylperoxide.

•  Droog het getroffen gebied grondig. Vocht en zweet in de schaamstreek kan de folliculitis verergeren. U kunt een handdoek gebruiken of probeer een föhn twee tot drie keer per dag.

•  Breng een medicinale poeder. Dagelijks gebruikt, kan een dergelijk product te helpen handhaven van een droge omgeving en bezuinigen op wrijving.

•  Denk aan permanente ontharing. Als uw zaak ernstig is en niet reageert op de typische behandelingen, kunt u het probleem bij de oorzaak aan te vallen door zich te ontdoen van het haar. Methoden omvatten elektrolyse en laser, hoewel laser ontharing niet echt permanent zou kunnen zijn.

Hints

  • Als de folliculitis puistjes worden veroorzaakt door bacteriën, kunnen ze besmettelijk zijn, dus je moet voorkomen dat de huid-op-huid contact met anderen, totdat het probleem is verdwenen.
  • Recidieven komen vaak voor, dus herhaal de behandeling kan noodzakelijk zijn.