How to Get Rid van puistjes binnenkant van je huid

How to Get Rid van puistjes binnenkant van je huid

Puistjes uitbarsten buiten het huidoppervlak of deze onder het oppervlak van de huid kan blijven. Volgens MayoClinic.com, hoewel er verschillende uitingen van acne (puistje breakouts), zijn er twee belangrijke vormen die in de huid verschijnen. De eerste is een "knobbeltje" of een grote, stevige, pijnlijke knobbel onder de oppervlakte van de huid. Het tweede type is een "cyste" of pijnlijke, pus gevulde bult onder de oppervlakte van de huid. Een cyste is als een kook. Het is een infectie die een litteken kan veroorzaken. Gelukkig zijn er manieren om zich te ontdoen van puistjes binnenkant van je huid.

Instructies

•  Breng plaatselijke behandeling. Kopen over-the-counter-behandelingen of zie een dermatoloog voor het voorschrijven van lokale behandeling. Als je voelt dat je puistjes zijn niet in de behoefte aan medische hulp, een bezoek aan een drogisterij en de aankoop van de actuele behandeling die bij u past. De Mayo Clinic bevat de volgende nuttig, gebruikelijke bestanddelen: benzoylperoxide, zwavel, resorcinol, salicylzuur of melkzuur. Volg de instructies op het etiket van het product. Om ter plaatse te behandelen een puistje in de huid, overweeg deppen een kleine hoeveelheid lokale behandeling op het puistje zo vaak als is voorgeschreven in plaats van over het hele gezicht.

•  Neem de interne geneeskunde. Volgens MayoClinic.com, mensen nemen vaak antibiotica voor het opruimen van de infectie van puistjes in de huid. Andere opties zijn Isotretinoïne (merknaam: Accutane), een medicijn dat werkt voor cystic acne wanneer antibiotica niet sterk genoeg zijn. Ook vrouwen maken vaak gebruik van een oraal anticonceptiemiddel (de pil) aan een hormonale onbalans die kunnen bijdragen aan puistjes in de huid aan te pakken.

•  Ga naar de dermatoloog. Als je voelt dat je jezelf niet kunt ontdoen van puistjes in de huid op uw eigen, de Mayo Clinic beschrijft andere methoden voor de aanpak van deze aandoening, zoals laser-therapie, lichttherapie en chemische peelings. Deze behandelingen kunnen alleen worden uitgevoerd door erkende dermatologen.

•  Denk aan een natuurlijke weg. Zoals MayoClinic.com legt, zijn er alternatieve geneeskunde opties voor degenen die hulp zoeken met puistjes in de huid. Tea tree olie is gebruikt als een substituut voor natuurlijke benzoyl peroxide. Onderzoek kruiden en voedingssupplementen remedies of bezoek een natuurgeneeskundig arts voor natuurlijke opties.

•  Raak het puistje. Het is belangrijk om het puistje schoon en vrij van bacteriën te houden. Was altijd uw handen voor het wassen van je gezicht of het toepassen van lokale behandeling. Gedurende de dag, blijven bewust van het houden van uw vingers uit de buurt van je puistje, zoals vingers dragen bacteriën.

Hints

  • Raadpleeg altijd een arts als u niet zeker bent over het starten van een nieuwe behandeling. Lees neveneffecten op alle behandelingen; Er kunnen bijwerkingen die zal verdwijnen binnen een korte tijd. Ook beseffen dat sommige behandelingen een puistje kan verergeren voordat het beter. Wees geduldig.