How to Get Rid van nierstenen Met Home Remedies

How to Get Rid van nierstenen Met Home Remedies

Nierstenen zijn afzettingen van mineralen en zouten die een harde massa in je nieren te vormen en kan ook invloed hebben op uw urineleiders, blaas of plasbuis. Kleine nierstenen algemeen gaan van het lichaam via de urine; grotere stenen kunnen medische interventie vereisen. Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om nierstenen, waaronder het vermijden van uitdroging en het veranderen van uw dieet te vermijden; Echter, als je eenmaal een niersteen, het enige huis remedie is om veel water te drinken om te helpen spoelen de steen van uw systeem.

Soorten nierstenen

Er zijn vier belangrijke soorten van nierstenen. Calciumstenen zijn de meest voorkomende, gevormd door afzettingen van calcium oxalaat, die in groenten, fruit, chocolade en noten. Struvietsteen zijn snelgroeiende en vormen in het algemeen in reactie op een urineweginfectie of andere infectie. Urinezuurstenen vormen als gevolg van uitdroging en het meest voor bij mensen die veel eiwitten eten of die jicht. Cystinestenen worden veroorzaakt door een erfelijke aandoening waarbij de nieren overtollige aminozuren.

Symptomen van nierstenen

Symptomen van nierstenen algemeen niet verschijnen totdat de steen begint rond de nier verplaatsen of overgaat in de ureter, waarbij de nieren verbindt met de blaas. Zodra dit gebeurt, de meest voorkomende symptoom side en rugpijn die vaak uitbreidt naar de onderbuik. Andere symptomen zijn pijn bij het plassen; sterk ruikende urine dat is roze, bruin of troebel; misselijkheid of braken en, wanneer de niersteen een infectie, koorts en rillingen veroorzaakt.

Home Remedies

De meeste nierstenen zal passeren op hun eigen, met een beetje hulp van jou. Water zal helpen spoelen de steen van uw systeem. Drink zoveel water als nodig is om heldere urine te produceren, maar niet hoger is dan 96 gram per dag.

Wanneer moet u met uw arts

Sommige nierstenen kan medische interventie vereisen. Maak een afspraak met uw arts als uw pijn ondraaglijk wordt of als u moeite met plassen. Dit zijn aanwijzingen dat de steen te groot is om op natuurlijke passen. Uw arts kan medicatie helpen doorbreken kleinere stenen voorschrijven; het verwijderen van grotere stenen kunnen geluidsgolf therapie of een operatie noodzakelijk zijn. Als je pijn met koorts en koude rillingen te ervaren, kunt u een infectie die medische hulp nodig hebben.

Het voorkomen van nierstenen

Je kan zijn op een hoger risico voor nierstenen als je een eiwitrijk dieet of eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium zijn. Als u te zwaar bent, hebben een spijsvertering stoornis of als iemand in uw familie heeft een geschiedenis van nierstenen, kunt u meer kans om ze te ontwikkelen. Om te helpen bij het voorkomen van nierstenen, veel water drinken elke dag om je urine helder en geurvrij te houden, vooral als je woont in een warm klimaat of transpireert veel.