How to Get Rid van een Oorpijn

How to Get Rid van een Oorpijn

Oorpijn zijn gemeenschappelijke kwalen ervaren door kinderen en volwassenen. Bij kinderen kan oorpijn veroorzaakt worden door een oorontsteking. Bij volwassenen voorkomende oorzaken van oorpijn bevatten overtollige oorsmeer, sinus congestie en pijn van slapen op het oor. In de meeste gevallen zal oorpijn op zijn oplossen binnen drie dagen. Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uw herstel te bespoedigen en om zich te ontdoen van een oorpijn.

Instructies

•  Breng warmte aan uw oor. Doe dit met behulp van een warme kruik, warm washandje, föhn of een verwarmingselement. Warmte kan uw oor te kalmeren en kan helpen breken congestie en sinus druk.

•  Doe een paar druppels warme olie in uw pijnlijke oor. Dit kan breken overtollige wax. De beste oliën te gebruiken zijn olijf- en kokosolie. Niet de olie te heet te maken, en doe dit niet als u een afscheiding uit uw oor. Of gebruik knoflookolie. Plet een teentje knoflook en zet het in een kleine hoeveelheid olijfolie. Laat zitten voor een paar uur, dan zet het in uw pijnlijke oor.

•  Neem een over-the-counter pijnstiller zoals paracetamol of Advil. Deze kunnen verminderen ontstekingen en geven u de moeite van opluchting enkele uren '.

•  Raadpleeg uw arts als een aantal dagen voorbij, en je oorpijn gaat niet weg. U mag een antibioticum nodig hebben, als je een oorontsteking die niet oplossen op zijn eigen.

Hints

  • Zet geen voorwerpen, dus ook wattenstaafjes niet plakken, in uw gehoorgang. Deze kunnen je trommelvlies beschadigen en veroorzaken meer pijn. Als u een bloederige of pus-achtige afscheiding uit uw oor merkt, raadpleeg dan uw arts meteen. Als uw kind regelmatig oorpijn, spreken met zijn arts over de mogelijkheid van oor buizen.