How to Get Bloedplaatjes Back Up

Bloedplaatjes zijn verantwoordelijk voor het stollingsproces in het bloed. Een laag aantal bloedplaatjes - een aandoening die bekend staat als trombocytopenie - is gevaarlijk en kan leiden tot interne bloeden. De aandoening kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder anemie, kanker behandelingen, bepaalde medicijnen en dengue koorts, wat een mug overgedragen ziekte in Azië en Afrika. Het verhogen bloedplaatjesspiegels kan moeilijk zijn en transfusies kan in extreme gevallen nodig zijn. Toch zijn er bepaalde invasieve stappen die u kunt nemen, dat kan zorgen voor een adequaat aantal bloedplaatjes.

Instructies

•  Eet een evenwichtige voeding die veel groenten en fruit bevat. Deze voedingsmiddelen zijn vol van essentiële vitaminen en mineralen die worden gebruikt in het lichaam om in bloedplaatjes creëren.

•  Neem supplementen om de hoeveelheid vitaminen en mineralen in het lichaam gehouden te verhogen. Twee zeer belangrijke factoren in de schepping bloedplaatjes zijn calcium en vitamine K. Een supplement genomen moeten deze twee elementen bevatten.

•  Verhoog je inname van vitamine C, een in water oplosbare vitamine. Overtollige hoeveelheden van de vitamine zijn verdreven uit het lichaam via de urine en zal geen schade veroorzaken.

•  Vermijd het nemen van medicijnen die het aantal bloedplaatjes verminderen. Medicijnen om te voorkomen dat onder meer aspirine, ibuprofen en naproxen. Neem contact op met uw apotheker of arts om te zien of alle andere medicijnen die u gebruikt uw aantal bloedplaatjes zou kunnen verlagen.

Hints

  • Vermijd activiteiten die letsel kunnen veroorzaken, zoals contact sport, lichaamsbeweging en het gebruik van scherpe voorwerpen zoals messen en scheermesjes als u lijdt aan een laag aantal bloedplaatjes.
  • Als je weet dat je een laag aantal bloedplaatjes, bel uw arts moet u last heeft van ongecontroleerde bloeden, bloeden zonder reden, onverklaarbare pijn, vallen, duizeligheid of visie problemen.
  • Het Royal Victoria Hospital en de McGill University, Montreal, Canada hebben gemeld dat patiënten die lijden aan laag aantal bloedplaatjes hebben succes geboekt met behulp van vitamine C wanneer andere behandelingen hebben gefaald. Echter, deze resultaten betwist.