Houdingsdrainage Percussion Instructions

Houdingsdrainage Percussion Instructions

Houdingsdrainage en percussie (PD & P) therapie is een methode van slijm en afscheidingen losdraaien van de longen, zodat ze beter kunnen worden opgehoest uit. Gebruikelijk voor mensen met cystic fibrosis, in het bijzonder baby's en kinderen, PD & P voert positioneren van het kind in verschillende posities afvoer van elk van de vijf lobben van de longen maximaliseren en tappen of percussie, via de longen met een cupped hand of rubber percussie beker.

Instructies

•  Voer de PD & P voor de maaltijd of twee uur na het eten. Vroeg in de ochtend en voor het slapen gaan sessies worden aanbevolen, maar PD & P kan vaker als het kind in het bijzonder wordt overbelast worden uitgevoerd. Elke sessie kan 20 tot 40 minuten duren.

•  Gebruik een handdoek om te dekken het gebied dat wordt percussed. Laat percussie niet uitvoeren op de blote huid. Een T-shirt of andere zachte kleding het beste is. Geen strak zittende kleding, knopen, ritsen of andere harde versieringen of sieraden worden gedragen. De zorgverlener dient geen ringen of sieraden aan hun handen hebben.

•  Tik met uw hand iets gecupt, vingers naar elkaar toe. Je hand moet een dof, hol geluid maken als het tappen van de borst, niet een slapping geluid. Er zijn rubber koppen beschikbaar voor het uitvoeren van PD & D. Vraag uw arts over het verkrijgen van een als je niet wilt dat je hand te gebruiken. Tikken moet stevig, maar niet pijnlijk zijn. Correcte aftappen gebeurt alleen over de ribbenkast.

•  Zit het kind op een vlakke ondergrond of bed, leunend tegen de kussens, zodat het kind zich in een hoek van 30 graden. Ga achter het kind, en het bekloppen tussen het sleutelbeen en de top van het schouderblad aan beide zijden. Dit voert de bovenkant van de bovenste lobben.

•  Plaats het kind zitten en voorovergebogen in een hoek van 30 graden over een gevouwen kussen. Ga achter het kind en het bekloppen van de bovenrug aan beide zijden. Dit voert de achterkant van de bovenste lobben.

•  Lie het kind plat op zijn rug. Tik tussen het sleutelbeen en tepel lijn aan beide kanten, het vermijden van het borstbeen. Dit voert de voorkant van de bovenste lobben.

•  Plaats het kind dus zijn hoofd lager is dan zijn voeten. Pas drainage tafel als u gebruik maakt van een, of gebruik maken van kussens of rekwisieten om de voeten 12 centimeter hoger dan het hoofd op te tillen. Het kind moet op hun rechterzijde liggen, gedraaid lichtjes achteruit. Gebruik een kussen om het gemakkelijker te maken. Tik net buiten de linker tepel. Deze drains het centrum, of lingula, van de linker long.

•  Zet het kind aan de linkerkant, en draai een beetje naar achteren. Gebruik een kussen om het gemakkelijker te maken. De voeten moeten 12 cm boven de weg. Tik net buiten de rechter tepel. Dit riool de middelste kwab van de rechter long.

•  Verhoog de ​​voeten 18 centimeter hoger dan het hoofd. Leg het kind op zijn linkerzijde met een kussen achter zijn rug. Percuss via onderste ribben aan de rechterkant. Heb kind draaien op zijn rechterkant, met kussen achter de rug. Percuss over de onderste ribben aan de linkerkant. Dit riool de onderste lobben.