Hot Water Cure voor wratten

Hot Water Cure voor wratten

Plantar wratten zijn onschadelijk en meestal vanzelf verdwijnen uiteindelijk, maar ze kunnen pijnlijk en vervelend. Deze eigenschappen leiden vaak plantar wrat patiënten te zoeken naar een remedie. U kunt over-the-counter producten te kopen om wratten te genezen door bevriezing of het toepassen van zuur, maar er zijn huismiddeltjes die vaak net zo effectief. Een van deze behandelingen gebruikt warm water en tape te raken van wratten zonder medicatie.

Definitie

Wratten zijn kleine gezwellen die op de zolen van je voeten verschijnen. De Mayo Clinic zegt dat ze het meest gevonden op drukpunten, zoals de bal van je voeten of je hielen, maar ze kunnen laten zien op andere gebieden en zelfs op de tenen verschijnen. Ze zijn meestal hard en vlak, met kleine zwarte stippen. De puntjes zijn eigenlijk clotted bloedvaten.

Oorzaak

Plantaire wratten worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HP) virus. Het kan krijgen in je lichaam binnen via sneeën of andere onderbrekingen in de huid. Als het in het gebied van uw voeten binnenkomt, kunt u een plantar wrat ontwikkelen. U kunt de wratten verspreid over je voeten en naar andere delen van uw lichaam, maar ook aan andere mensen. Vanwege dit, veel mensen ervoor kiezen om hun wratten te behandelen om te voorkomen dat ze zich verspreiden, ook al zijn ze onschuldig.

Materialen

Als u besluit om uw wratten met heet water te behandelen, de Mayo Clinic zegt dat je slechts twee materialen nodig: een rol duct tape en een nagelvijl of puimsteen. Deze worden gebruikt in combinatie met het warme water aan de plantaire wratten.

Proces

Om wratten met heet water te genezen, eerst op de wratten met een stuk duct tape en laat het op voor een week. Vervolgens verwijdert u de tape en geniet van uw voet in het warme water gedurende maximaal 15 minuten. Na het weken, wrijf de wratten met de puimsteen of een vijl om losse of dode huidcellen te verwijderen. Zet op een vers stukje duct tape en herhaal het proces.

Tijdschema

De Mayo Clinic zegt dat een warmwater behandeling voor plantar wratten kan oplopen tot twee maanden aan het werk. Dit is vergelijkbaar met andere behandelingen zoals salicylzuur, die vaak worden toegepast voor verscheidene weken of laserchirurgie, die vaak vereist meerdere sessies.

Effectiviteit

De Mayo Clinic zegt dat een studie uit 2002 bleek dat het warme water en de duct tape genezing effectiever was dan bevriezen. Deelnemers die de band gebruikt en water erin geslaagd om meer wratten dan degenen die conventionele cryotherapie onderging verwijderen.