Hormoonsubstitutietherapie Opties

Hormoonvervangende therapie is een effectieve medische behandeling voor de symptomen van de menopauze. Andere voordelen van hormoontherapie een verlaagd risico op osteoporose en hartziekte omvatten als de behandeling begint vóór het begin van de menopauze. Opties voor hormoonvervangende therapie bevatten slechts enkele hormoon of combinatietherapie, en de verschillende wijzen van levering van de hormonen.

Alleen Oestrogeen

Een optie voor hormoonvervangende therapie wordt alleen oestrogeen vervanging. Volgens de Mayo Clinic, is alleen oestrogeen vervangende vaak voorgeschreven voor vrouwen die een hysterectomie hebben gehad.

Alleen Progestin

Synthetisch progestine vervangt natuurlijk gemaakt progesteron en voorkomt de groei van de bekleding van de baarmoeder en kunnen vaginale droogheid verminderen.

Combinatietherapie

Hormoonvervangende therapie die zowel oestrogeen als progestageen bevat heet combinatietherapie en is bedoeld voor vrouwen die geen hysterectomie hebben gehad.

Huid Producten

Crèmes en patches kunnen alleen oestrogeen of een combinatie van oestrogeen en progestine bevatten en op de huid, meestal op de buik.

Pillen

Alleen oestrogeen of een combinatie van oestrogeen en progestine pillen kunnen dagelijks of cycli dezelfde manier pil genomen worden.

Vaginale Crèmes

Crèmes of gels ingebracht in de vagina meestal bevatten alleen oestrogeen en verlichten vaginale droogheid, maar niet opvliegers.

Ingevoegd Devices

Hormoon vervangingen kan in de vagina als tabletten of ringen worden gestoken; spiraaltjes (IUD's) kan worden ingebracht in de baarmoeder om hormonen te leveren ook.