Hook Worms bij de mens

Hook Worms bij de mens

Haakwormen zijn de tweede meest voorkomende vorm van parasitaire nematoden bij de mens, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Diverse soorten haakwormen die mensen te besmetten worden gevonden over de hele wereld met de meeste gevallen van besmetting voorkomt in warme en vochtige klimaten.

Het CDC meldt dat in 2002 bijna 1,3 miljard mensen over de hele wereld werden geïnfecteerd met haakwormen.

Species

Haakwormen infecteren de mens behoren de soorten Mijnworm en Nectar americanus. Er zijn ook soorten van haakwormen dat huisdieren die mensen als bepaalde soorten haakwormen die de menselijke huid kunnen doordringen kan infecteren, maar ga niet verder in het veroorzaken van de ziekte beïnvloeden.

Transmissie

Mijnworm eieren worden in de grond waar ze uitkomen tot larven dat het vermogen om menselijke huid te doorboren. De infectie vindt plaats bij mensen, meestal, door het lopen op blote voeten op besmette grond. Echter, kan de infectie ook plaatsvinden door inslikken van de larven wanneer handen of voedsel besmet zijn met besmette grond.

Zoönotische

Haakwormen komen vaak voor bij honden en katten, vooral pups en kittens. De nematode kan worden overgedragen op mensen, vooral kinderen, door het eten van verontreinigde grond of penetratie van de huid. Om besmetting door dieren van haakwormen voorkomen, huisdieren moeten worden ontwormd op een regelmatige basis.

Levenscyclus

De levenscyclus van de mijnworm begint in de darmen waar de vrouwelijke volwassen mijnworm produceert duizenden eieren die worden doorgegeven van het lichaam in de ontlasting. In de grond, de eitjes tot larven en de larven door de huid dringen. Vandaar de larven reizen naar de longen gaan in de luchtwegen en de mond. Ze worden ingeslikt en reis naar de dunne darm. In de dunne darm, de larven ontwikkelen tot wormen die zijn ongeveer een halve centimeter lang. Ze hechten zich aan de darmwand en voeden zich met bloed van de gastheer.

Symptomen

Voorkomende symptomen van een mijnworm infectie diarree en buikpijn. Er kunnen jeuk en huiduitslag op de plaats waar de mijnworm ingevoerd via de huid. Symptomen van een mijnworm infectie kan ook bloedarmoede door ijzertekort, veroorzaakt door het verlies van bloed, waar de volwassen wormen naar de darm hebben gehecht. Hart-, long- maag, voedings- en metabolische symptomen kunnen ook aanwezig zijn wanneer zich ernstige infectie of kinderen, ouderen of mensen met een verminderde immuunsysteem.

Diagnose

Om een ​​mijnworm infectie te diagnosticeren, microscopische identificatie van de eieren in een ontlasting is noodzakelijk. Deze methode van diagnose, echter niet welke soort haakwormen infecteert de patiënt.

Behandeling

Behandeling van een mijnworm infectie is meestal met de medicatie albendazol, mebendazol of pyrantel pamoaat.