Hoog LDL Oorzaken

Hoog LDL Oorzaken

Low-density lipoproteïne (LDL), bekend als "slechte" cholesterol, is verantwoordelijk voor het verplaatsen cholesterol deeltjes door het lichaam. LDL cholesterol bouwt op de wanden van bloedvaten, waardoor ze hard en smal. Hoge niveaus van LDL - meer dan 129 milligram per deciliter, zoals gedefinieerd door de Mayo Clinic - hebben vele oorzaken. Ze zijn voorzien van voeding, gewicht, gebrek aan lichaamsbeweging en erfelijkheid.

Dieet / Vetten

Volgens de American Heart Association, bepaalde vetten in het dieet veroorzaakt hoge LDL niveaus. De primaire boosdoener is verzadigd vet, met transvet secundair. Hun richtlijnen staat dat vetinname verzadigd zou minder dan zeven procent van de dagelijkse calorie-inname, en transvet moet minder dan een procent. Andere vetten, zoals enkelvoudig en meervoudig, lijken geen oorzaken van hoge LDL niveaus.

Sedentaire levensstijl

Volgens een studie gepubliceerd door de National Institutes of Health, een 10 maanden oefenprogramma verlaging van het LDL niveaus. Aangezien het uitoefenen kunnen verlagen, volgt dat een sedentaire levensstijl leidt tot hogere niveaus. Gebrek aan lichaamsbeweging kan ook leiden tot gewichtstoename, andere oorzaak van hoge LDL.

Gewicht

Volgens de Weight-control Information Network, mensen met overgewicht hebben meer kans op een hoog niveau van LDL hebben, en om die op peil te houden. Deze toevallige factor is enigszins gerelateerd aan een sedentaire levensstijl, in dat inactiviteit kan een oorzaak van gewichtstoename.

Erfelijkheid

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, kan hoog LDL in de familie. Een erfelijke genetische aandoening, familiaire hypercholesterolemie, voor zorgt dat mensen hoge LDL hebben vanaf jonge leeftijd.