Homemade Hand Sanitizer voor een Science Fair Project

Homemade Hand Sanitizer voor een Science Fair Project

Het duurt slechts een paar ingrediënten en minder dan 10 minuten tot een partij van je eigen hand sanitizer te maken. Bij het werken aan een wetenschap eerlijke project waarbij ziektekiemen en antiseptica, kan zelfgemaakte hand sanitizer gel een handige aanvulling op uw display. En omdat het zo makkelijk te maken en veel minder duur dan in de winkel koopt ontsmettingsmiddelen, kun je zo veel of zo weinig van als je nodig hebt door elkaar halen.

Instructies

•  Zorg voor een plastic container te mengen en opslaan van uw hand sanitizer. Dit kan een gloednieuwe pomp fles of een overgebleven lege fles uit een winkel koopt handdesinfecterend zijn.

•  Giet een basis van isopropylalcohol in uw container. De alcohol is het deel van het mengsel dat daadwerkelijk doodt de bacteriën; je kunt beginnen met zo veel of zo weinig alcohol als je wilt, afhankelijk van hoeveel ontsmettingsmiddel je het maken, maar zorg ervoor dat de andere ingrediënten niet verdunnen het zo leuk dat het zal niet effectief zijn. Uw eindproduct moet bestaan ​​uit ongeveer 60 procent alcohol.

•  Voeg een vochtinbrengend middel, omdat alcohol op zichzelf is zeer drogen. Aloë vera gel is een populaire keuze voor dit doel, want hoe goed aloë kalmeert de huid. U zult er willen zijn ongeveer vier delen aloë vera gel om zes delen isopropylalcohol in uw ontsmettingsmiddel mengsel.

•  Voeg een kleine hoeveelheid van een natuurlijk antiseptisch ingrediënt, zoals tea tree olie of toverhazelaar. Deze stap is optioneel; de alcohol en aloë vera gel mengsel zal perfect werken op zijn eigen, maar deze extra ingrediënten kan je mengsel te geven wat extra kiemdodende kracht en kan ook helpen om de geur van de alcohol te maskeren. Als u ervoor kiest om tea tree olie of toverhazelaar omvatten, voeg ongeveer vijf druppels voor elk half kopje ontsmettingsmiddel.

•  Meng alle ingrediënten door krachtig schudden van de fles ongeveer 30 seconden. Je uiteindelijke product zal iets wateriger dan de winkel koopt hand sanitizer gel, maar werkt net zo goed en kost een stuk minder.

Hints

  • U kunt een grote partij van uw zelfgemaakte ontsmettingsmiddel te maken in een keer en bewaar het op een grote fles thuis, vervolgens over een deel van het mengsel in kleinere, meer draagbare flessen als dat nodig is.
  • Veelvuldig gebruik van de hand sanitizer kan ernstig uitdrogen je handen, zelfs als het ontsmettingsmiddel bevat aloë. Wilt u misschien overwegen om een ​​goede vochtinbrengende crème regelmatig gedurende de dag, vooral tijdens de wintermaanden, om uw huid te voorkomen van het krijgen van te droog.