Home Remedy voor een Verbrande Tongue

Het hebben van een verbrande tong is vervelend en pijnlijk. Gekenmerkt door een ruwe, rode textuur en een verlies van gevoeligheid, kan een verbrande tong pijn veroorzaken voor meerdere dagen. U kunt een verscheidenheid van home remedies te gebruiken om een ​​verbrande tong te behandelen en te beschermen tegen verdere schade.

Zout Water

Meng 1 theelepel zout in 1 kopje warm water en roer. Houd de spoelen in je mond voor maximaal 30 seconden, met behulp van je tong en wangen te bewegen over het verbrande gebied van de tong. Als je nog steeds het gevoel van pijn, neem een ​​nieuwe slok water en herhaal het proces. Niet alleen zout waterspoeling kalmeren de pijn, het brengen ook de besmetting op het oppervlak van de tong. Het zout neutraliseert eventuele zuren in je mond, die de schadelijke groei van bacteriën veroorzaken. Door het elimineren van de groei van bacteriën, dit zout water spoelen helpt uw ​​verbrande tong sneller genezen.

Cold Therapy

Als u geen zout water hebben, het verzorgen van de verbrande tong met iets kouds, net zoals u zou doen met een brandwond. Als u toegang tot een gootsteen of drinkfontein hebben, houd je tong onder de koude water als u toestaan ​​dat de kou op te heffen van de hitte. Of drink een glas koud water, houd het in je mond voor een paar seconden voor het doorslikken.

De pijn van een verbrande tong kan enkele dagen duren. Gedurende deze periode, zult u waarschijnlijk willen herintroduceren kou aan de tong regelmatig. Zuigen op een ijsklontje, of het eten van een ijsje of een ijsje, helpt verlichten de pijn.

Andere Pain Relief

Een verbrande tong resulteert vaak in een droge mond, dus neem extra voorzorgsmaatregelen om gehydrateerd te blijven en houd je mond en tong gehydrateerd. Drink veel koud of koel water gedurende de dag, maar vermijd het drinken van warme dranken.

Zuigen op een stuk hard snoep of kauwen een stukje kauwgom om de vrijlating van speeksel, waardoor de tong en de mond hydrateert initiëren. Voor snelle verlichting van pijn, een paar druppels honing of een kleine hoeveelheid suiker op de tong.

Vermijd het eten van hete, zure of pikant voedsel totdat uw verbrande tong volledig is genezen.