Home Remedy voor een Jeuk Rectum

Anal jeuk of pruritus ani, een intense jeuk en irritatie rond de uitwendige opening van het rectum, anus genoemd. Anale jeuk is een veel voorkomend probleem dat vele oorzaken heeft. Volgens de Drug Information Online, voorkomende oorzaken van jeuk aan de anus onder darmziekten, huidaandoeningen, infecties, aambeien, rectale trauma, bepaalde medicijnen, en huidverzorging. Anale jeuk kan vergezeld gaan van bloeden, steken en branden in de anus of rond de huid van de anus. De huid rondom de anus kan ook schilferig en ontstoken, waardoor pijn en ongemak. Er zijn home remedies om te helpen kalmeren een jeukende anus.

Self-Care en Remedies

Het type van de rechtsmiddelen die u kunt gebruiken om anale jeuk te behandelen zal variëren op basis van de oorzaak van het probleem. De meest voorkomende verloop van de behandeling is zelfzorg, over-the-counter crèmes en zalven, of wijzigingen in uw dieet, volgens de Mayo Clinic. Wanneer goed behandeld, anale jeuk verdwijnt meestal in ongeveer een week. Grondig wassen en dingen die kunnen leiden tot de anus geïrriteerd kunnen anale jeuk te voorkomen te worden vermeden.

Om een ​​jeukende anus of het rectum te behandelen, was het gebied meerdere keren per dag, ook na elke stoelgang. Reinig het gebied met babydoekjes of warm water en een schoon washandje. Vermijd het gebruik van deodorant zeep en body wash. Droog altijd het gebied met een schone handdoek of een doek om vocht te elimineren. Na het wassen en drogen van uw anus en de endeldarm, vaseline op het gebied voor tijdelijke verlichting. Vaseline zal onmiddellijk kalmeren en verzachten jeuk en irritatie.

Het veranderen van de aard van de badkamer weefsel dat u gebruikt kan ook helpen anale jeuk, zegt de Mayo Clinic. Vaak kan toiletpapier te schurend voor de anus zijn. Schakel over naar een badkamer weefsel dat is zacht, geurloos, en bevat geen kleurstoffen. In plaats van het gebruik van droog toiletpapier, nat uw weefsel met warm water om je anus schoon te maken na gebruik van de badkamer. Anderzijds kunnen bevochtigd baby of badkamer doekjes ook op gevoelige huid.

Vermijd het dragen van strakke kleding, ondergoed, panty's en dat vocht kan vasthouden. Draag altijd een losse, katoenen ondergoed wanneer je ervaart anale jeuk. Katoen is een ademende stof die val vocht zal niet in de buurt van het rectum.

Proberen te beperken of alcohol, frisdrank, kruidige voedingsmiddelen, en voedingsmiddelen en dranken die rijk zijn aan vitamine C. Deze dingen kunnen verder irriteren de anus voorkomen. Vermijd ook voedingsmiddelen die je diarree kan geven of ertoe leiden dat u overmatige stoelgang hebben.

Maak geen krassen op je endeldarm of anus als het jeukt. De Mayo Clinic zegt: "verdere Krabben irriteert de huid en leidt tot hardnekkige ontsteking." In plaats van krassen op de oppervlakte, gebruikt u een schone, vochtige doek om de jeuk te verlichten. Het nemen van een warm bad is ook effectief.

Drug Information Online suggereert het gebruik van een "kralen of gaas kussen" wanneer u van plan bent om te zitten voor een langere periode van tijd. Deze kussens kunnen helpen anale zweten en vocht, het voorkomen van verdere irritatie te verminderen.

Waarschuwing

Met uitzondering van vaseline, crèmes en zalven gekocht over de toonbank mag niet worden gebruikt voor anale jeuk te behandelen, tenzij voorgeschreven door een arts. Als jeuk van de anus en de endeldarm blijft gedurende enkele weken of verergert, moet u mogelijk medische hulp in te roepen om te bepalen of er sprake is van een ernstiger probleem onderstrepen.