Home remedies voor wratten op handen

Home remedies voor wratten op handen

Wratten optreden als gevolg van het humaan papillomavirus of HPV. Ze komen vaak voor, meestal optreedt op de handen en voeten, en wordt beschouwd als besmettelijk te zijn, zowel naar anderen en naar andere delen van je lichaam als je besmet bent met het virus. Wratten kunnen chirurgisch of met behulp van vloeibare stikstof bij de dokter worden verwijderd, maar de procedure kan duur en onnodig. U kunt wratten verwijderen thuis goedkoop.

Duct Tape

Reinig de hand met antibacteriële zeep en water, daarna goed drogen met een schone handdoek. Neem een ​​groot stuk duct tape en sluit deze rechtstreeks op de wrat. Knip de tape met een schaar, zodat het overlapt ongeveer 1 centimeter aan elke kant van de wrat. Indien mogelijk, probeer je hand niet onder te dompelen in water en bind een plastic zak om je hand, terwijl in de douche. Verwijder de tape na een week. De wrat moet af komen met de tape. Als het niet los komen, plaatst u een nieuw stuk duct tape op het gebied en laat het op een andere week.

Apple Cider Vinegar

Bereid een oplossing van een deel water en een deel appelazijn. Bewaar het in een grote luchtdichte container. Elke dag na het krijgen uit de douche, leg je hand in de appel cider azijn oplossing voor een minuut. Droog het gebied, maar de oplossing van uw hand niet te wassen. Herhaal dit proces elke dag na het krijgen uit de douche totdat de wrat verdwenen is. Als u roodheid of irritatie ervaren, genieten van een katoenen bal in de oplossing en de plaats die direct op de wrat gedurende een minuut per dag, in plaats van onder te dompelen je hele hand.

Wacht it Out

Wratten, hoewel besmettelijk, zijn onschadelijk. De gemiddelde levensduur van een wrat is een tot twee jaar, dus als je al de wrat voor enkele maanden of langer hebben gehad, kan het niet de tijd en het geld dat u zal besteden om het te verwijderen waard zijn. Wachten op een wrat is niet gevaarlijk, tenzij de wrat zich verspreidt naar andere delen van je lichaam, zoals je gezicht, je schaamstreek of in uw mond. Als de wrat is pijnlijk en in de weg van uw dagelijkse activiteiten, neemt u contact op met uw arts, die operatief verwijderen van de wrat of bevriezen het af met vloeibare stikstof.