Holistic terapi för nacksmärta

Holistic behandling av nacksmärta beror på att få till roten av orsaken och åtgärda den. I holistisk terapi, är patientens hela situation beaktas. Tyngdpunkten ligger på att behandla hela människan - kropp, själ och ande. American Institute of Stress säger att 75 procent till 95 procent av alla läkarbesök är för förhållanden direkt relaterade till stress.

Reiki

Livsenergi håller vår fysiska kropp vid liv. När blockeringar i denna energiflödet inträffar, vi blir sjuka eller känner smärta. När energin flyter fritt, vi är bekväma, väl och tillfreds. Reiki skapar djup avslappning och frisättning av stress för optimal välbefinnande. Ordet Reiki betyder "andligt styrd livsenergi." Det är en säker, effektiv, icke-invasiv behandling för att läka. Den utförs av en Reiki utövare som lägger sina händer på eller över energicentra eller chakran i kroppen. Även barn kan lära sig Reiki, vilket gör det till ett användbart verktyg för självläkning.

Yoga

Yoga hjälper musklerna i kroppen samt sinnet. Det gör att kroppen att stärka symmetriskt. Ofta när det finns smärta, den ena sidan är "bevakad" eller används mindre än den andra, vilket kan förvärra symtomen. Yoga konditionering och stretching förbättrar också kroppshållning, vilket lindrar smärta. Som en holistisk terapi för nacksmärta, yoga främjar också avslappning, minskar stress och gör att kroppen tillbaka till sitt naturliga tillstånd av god hälsa och komfort.

Meditation

Enligt Psychology Today, "meditatörer flytta sin hjärnaktivitet till olika delar av hjärnbarken -. Hjärnvågor i stressbenägna högra frontala cortex flytta till lugnare vänstra frontala cortex Denna mentala förskjutning minskar de negativa effekterna av stress, mild depression och ångest. Det finns också mindre aktivitet i amygdala, där hjärnan bearbetar rädsla. " Människor som mediterar visar sig vara friskare, lever längre och är mindre drabbade av smärta. Meditation är en effektiv holistisk terapi för nacksmärta.

Massage

Massage är känd för att vara avkopplande, men det finns mer till det som en holistisk terapi för nacksmärta. Som terapeut massage muskler, är cirkulationen förbättras, minska smärta och öka funktion. Det finns många olika typer av massage, men de viktigaste målen för alla är minskning av obehag och främja avkoppling och god hälsa.