Holistic botemedel för Herpes

Det finns tre typer av herpesinfektioner. HSV-1 orsakar milda hud utbrott som manifesterar som munsår på munnen och läpparna. I sällsynta fall kan denna form av herpes visas på könsorganen. HSV-2 är den allvarligare formen och är känd som genital herpes, även om det ibland kan visas på munnen. Slutligen är herpes zoster ansvarar för vattkoppor och bältros. Naturliga behandlingar hjälper till att förhindra viruset från implantera sig själv eller om den redan är implanterad, syftar till att förstöra viruset utan att skada vävnaden.

Kosttillskott

Enligt University of Maryland Medical Center, har studier på effektiviteten av lysin varit blandade, men en del har visat att det minskar återkommande utbrott av munsår och, i mindre utsträckning, genital herpes. Även lysin förkortar längden på utbrottet. Ta 1.000 till 2.000 milligram dagligen och / eller öka konsumtionen av livsmedel som fisk, kyckling, ägg och potatis. Personer med högt kolesterol, hjärtsjukdomar, eller höga blodnivåer av triglycerider bör inte använda detta tillägg.

En studie ledd av M. Huleihel på propolis, som publicerades i en 2002 Israel Medical Association Journal, fann att denna harts gjord av bin höll både HSV-1 och 2 från att multiplicera. Denna information användes för att testa en propolis salva mot Zovirax, en vanligen föreskrivs utvärtes läkemedel för behandling av herpes och de som använder propolis salva upplevt snabbare läkningstider.

Zink har också visat förmåga att stoppa viruset. En studie ledd av HR Godfrey som publicerades i en 2001 upplaga av alternativa terapier i hälsa och medicin testade en zinkoxid kräm mot placebo. Sår som behandlats med zink läkte snabbare.

Herbal Behandlingar

En studie ledd av BK Vogler som publicerades i en 1999 upplaga av British Journal of General Practice observerade att aloe gel lättad symptom på genital herpes hos män. De upplevde snabbare läkningstider än de som använder en placebo. Den har eventuellt samma förmån för munsår men det har inte studerats.

En sex-månaders studie av 93 personer som tar Siberian ginseng fann att denna ört minskas effektivt frekvensen, svårighetsgraden och längden på utbrott. Använd inte denna ört om du har högt blodtryck, sömnapné, narkolepsi eller är gravid eller ammar. Studien publicerades i en 1999 upplaga av European Journal of Clinical Pharmacology.

Baserat på recensioner av tidskriftsartiklar och annan litteratur kring naturmedicin, föreslår University of Maryland Medical Center också följande växtbaserade behandlingar för herpes.

Citronmeliss har varit föremål för flera undersökningar och används lokalt, kan det börja läka munsår i så lite som två dagar. En schweizisk studie jämfördes rabarberkräm med Zovirax och observerade att de var lika effektiva. Pepparmyntsolja har starka antivirala egenskaper och i provrör, det var effektivt mot herpes virus.

Hypnos

Hypnos har visat positiva resultat som en form av behandling för många villkor. En studie ledd av PA Fox som publicerades i International Journal of STD och aids testade hypnoterapi på de med genital herpes med positiva resultat. Deltagarna deltog i ett sex veckor långt träningsprogram; resultat inkluderade en 50 procent minskning av utbrott, och förbättrat humör.