Holistic botemedel för ångest

Ångest är en del av många människors liv. Den kännetecknas av nervositet och oro som kan producera fysiska symtom som andnöd, svettningar, hjärtklappning, känsla av klaustrofobi och värmevallningar. Det finns många naturliga sätt att hantera detta tillstånd, bland annat med hjälp växtbaserade kosttillskott. Var noga med att tala med din läkare om alla naturliga behandlingar du använder, speciellt om du tar något receptbelagt läkemedel för ångest.

Herbal Behandlingar

Många växtbaserade behandlingar ge liknande resultat, så det är inte nödvändigt att använda varje behandling anges här. Till exempel, för om du söker lindra muskelspänningar till följd av ångest, att endast en av de örter som anges för detta symptom är tillräcklig. Om inte en viss dos indikeras, ta enligt anvisningar på produktetiketten.
Kalifornien vallmo med cordyalis behandlar ångest utan att orsaka dåsighet. Använd den inte om du är gravid. Fänkål te lindrar gastrointestinala besvär som ofta följer med ångest. Drick en kopp efter önskemål. Kava är känd för sin förmåga att slappna av muskler och lindra smärta, men inte använda den om du har leverproblem. Dessutom bör denna ört inte användas för mer än ett par dagar i taget. Det kan öka effekten av alkohol och lugnande medel. Passionsblomma är en av de mest kända örter för att minska psykisk ohälsa. Drick en kopp upp till tre gånger om dagen. Om depression är ett problem, kan johannesört vara till hjälp, men inte använda den om du redan tar läkemedel antidepressiva, hormonella preventivmedel eller något läkemedel som interagerar med MAO-hämmare. Kvinnor som är gravida eller ammande bör också avstå från att använda denna behandling. Valeriana är en naturlig sömn stöd. Ta 40 milligram tre gånger dagligen, men inte använda den om du har leverproblem, eller om du är gravid eller ammar.

Akupunktur

En studie ledd av L. Guizhen som publicerades i en upplaga 1998 av "The American Journal of akupunktur" fann att akupunktur i kombination med psykoterapi var effektivt för att lindra ångest. Fördelar varade så länge som ett år efter behandlingen. Akupunktur är en del av traditionell kinesisk medicin bygger på tron ​​att energiblockeringar i vissa delar av kroppen orsaka specifika hälsoproblem. Akupunktur försök att rensa dessa energiblockeringar att lindra tillståndet.

Andra Naturliga metoder

Enligt Dr Andrew Weil, det finns många naturliga metoder som är mycket framgångsrik vid behandling av ångest. Fysisk träning och yoga är bra för att rensa sinnet och lindra spänningar i kroppen. Meditation, som är fokuserad koncentration, är ett effektivt sätt att sakta ner och ta kontroll över sinnet. Genom att få klarhet i ditt tänkande, du kan svara bättre på yttre stressfaktorer utan att bli överväldigad av negativa reaktioner som ångest. Ljud har en betydande inverkan på det centrala nervsystemet. Lyssna på avslappnande musik för att lugna sinnet och kroppen. Djupandning är också mycket effektiv för att lugna det centrala nervsystemet. Dr Weil rekommenderar en övning där du använder medveten reglering av andningen. Till att börja andas ut helt genom munnen, vilket gör ett högt svischande ljud. Därefter andas lugnt genom näsan samtidigt som mentalt räkna till fyra. Håll andan och räkna till sju. Slutligen andas högljutt genom munnen till en räkning av åtta. Gör detta totalt fyra gånger.