Hoge bloedsuikerspiegel Problemen

Hoge bloedsuikerspiegel Problemen

Hoge bloedsuiker (hyperglycemie) treedt soms bij gezonde individuen als gevolg van een verandering dieet, gebrek aan lichaamsbeweging en stress. Wanneer hoge bloedsuikerspiegel treedt frequent, kan een ernstiger conditie signaleren. Als u hyperglycemie te ervaren en je niet diabetes, kunnen vroege voeding en leefstijlinterventie uw gezondheid te beschermen.

Functies

Hyperglycemie wordt bepaald door de hoeveelheid glucose aanwezig in het bloed. Elke bloedsuiker lezing dan 180 mg / dl (milligram / deciliter) valt in het traject van hyperglycemie en hoe hoger de lezing, hoe ernstiger de aandoening.

Symptomen

Enigszins verhoogde bloedsuiker metingen kan veroorzaken weinig lichamelijke symptomen bij de meeste mensen, maar als de hoeveelheid glucose in het bloed toeneemt, kan de patiënt een verhoogd moeten plassen en overmatige dorst ervaren. Als het niveau van glucose hoog, duizeligheid en vermoeidheid en kan de patiënt kan moeilijk wakker na een toereikende hoeveelheid slaap. Wanneer de bloedsuikerspiegel spike boven 250 mg / dl, kan de patiënt uitgedroogd raken, ervaring hartkloppingen, hebben problemen met het gezichtsvermogen en het bewustzijn verliezen.

Oorzaken

Diabetes is de belangrijkste oorzaak van hoge bloedsuikerspiegel het vermogen van het diabetische insuline druppels en de glucosespiegel in het bloed stijgt produceren. Eetstoornissen, zoals boulimia nervosa, kan acute maar tijdelijke hoge bloedsuikerspiegel veroorzaken nadat de patiënt eetbuien op hoog koolhydraat voeding. Hart-en vaatziekten of problemen met de bloedsomloop verhogen het risico op het ontwikkelen van hyperglycemie en sommige supplementen, zoals niacine of L-asparaginase kunnen glucosespiegels verheffen.

Preventie / Oplossing

Diabetici moeten hun bloedsuikerspiegel voet te volgen en passen hun insulinedosering aan hun behoefte te passen. Bovendien, het vermijden van hoge suiker voedsel vermindert uw risico. Dagelijkse oefening, dertig minuten of langer, wordt aanbevolen en het stoppen met roken zal sterk verminderen uw risico op het ontwikkelen van chronische hoge bloedsuikerspiegel, zoals de bloedsomloop verbetert. Het handhaven van een gezond cholesterolgehalte en een gezonde bloeddruk zal ook het verbeteren van uw kansen op het voorkomen van hyperglycemie.

Monitoring

Patiënten die zijn gediagnosticeerd met hyperglycemie kunnen hun bloedsuikerspiegel thuis controleren. De huidige glucosemeters zijn relatief pijnloos en veel gemakkelijker te gebruiken dan die van tien jaar geleden (zie bronnen).

Waarschuwing

Als u de symptomen van hoge bloeddruk ervaart vaak of u diabetes en uw bloedsuikerspiegel te hoog zijn, raadpleeg dan uw arts onmiddellijk in. Een acuut geval van hyperglycemie kan het gevolg zijn van een infectie, een verwonding of een recente operatie.