Hoge bloeddruk symptomen bij ouderen

Hoge bloeddruk symptomen bij ouderen

Bloeddruk betrekking op de hoeveelheid bloed die het hart pompt en de weerstand van de bloedstroom in de slagaders. Wanneer het hart probeert om bloed te pompen door smalle slagaders, er meer weerstand. Dit maakt het bloed van een persoon de druk hoger. Mensen - vooral ouderen - met een hoge bloeddruk hebben een verhoogd risico voor het ontwikkelen van zeer ernstige problemen zoals een beroerte en een hartaanval. Maar als het eenmaal is gedetecteerd, kunt u werken met een arts om te helpen beheersen.

Waarschuwing

Hoge bloeddruk wordt meestal ontdekt door een arts, want er zijn echt geen specifieke symptomen aan een individu te waarschuwen over. De symptomen die mensen met hoge bloeddruk ervaring doen zijn over het algemeen mild en afgeschreven als iets anders.

Duizeligheid

Mensen met een hoge bloeddruk kan een verminderde bloedtoevoer naar de hersenen en ervaring duizeligheid. Duizeligheid wordt vaak gezien als een bijwerking van medicatie of zwakte, bij ouderen en hoofd gezien als een hoge bloeddruk symptoom.

Hoofdpijn

Mensen met een hoge bloeddruk kan hoofdpijn ervaren. Dit komt door de druk in de bloedvaten die door het hoofd. Deze druk kan zenuwen irriteren. Omdat oudere mensen vaak medicijnen, zijn hoofdpijn vaak gezien als medicijn neveneffect plaats van een teken van hoge bloeddruk.

Visie

Mensen met een hoge bloeddruk kan dubbel zien of wazig zien. Vision problemen worden vaak beschouwd als een teken van veroudering en kan worden over het hoofd gezien als een symptoom van een hoge bloeddruk.

Neusbloedingen

Kleine bloedvaten in de slijmvliezen kunnen scheuren wanneer er een verhoogde bloeddruk. Frequente neusbloedingen bij bejaarden moet niet worden vergeten als een teken van allergie of een droge, verstopte neus, wat een teken van een hoge bloeddruk kunnen zijn.

Hartslag

Een persoon met hoge bloeddruk kunnen schommelingen in haar hartslag, wat vaak gebeurt met ouderen hebben. Dit komt door de hogere werkzaamheden hart moet doen. Dit kunnen ook pijn op de borst.

Kortademigheid

Mensen met een hoge bloeddruk kan kortademigheid hebben bij het liggen. Zij kunnen plotseling wakker uit zijn slaap en de voorkeur geven om te slapen met hun hoofd verhoogd. Kortademigheid is een teken van een hoge bloeddruk.