Hoge bloeddruk, hoog cholesterol en diabetes

Type 2 diabetes is een steeds vaker voorkomende, chronische aandoening gezondheid door uw lichaam niet in staat om goed te gebruiken of insuline, een hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. Onbehandeld of slecht beheerde diabetes kan leiden tot hoge cholesterol en hoge bloeddruk, onder vele andere complicaties.

Oorzaak

Type 2 diabetes kan de bloedvaten, hetgeen kan leiden tot vorming van tandplak beschadigen. Deze opbouw vermindert het gemak van de bloedstroom door de bloedvaten, waardoor het hart om harder te werken. Dit verhoogt je bloeddruk en verhoogt cholesterol.

Zwaarlijvigheid

Obesitas brengt u een verhoogd risico op type 2 diabetes, hoge cholesterol en hoge bloeddruk. Obesitas wordt veroorzaakt door te veel vet in het lichaam, en voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde vetten en trans vet toename plaqueophoping zijn.

Medische behandeling

Orale of injecteerbare insuline medicatie kan worden voorgeschreven om uw bloedsuiker (glucose) te verlagen. Uw arts kan ook voorschrijven bloed-dunner medicatie om uw risico op bloedstolsels te verminderen.

Dieet

Een gezond dieet van fruit, groenten en mager vlees kan helpen de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte te behouden. Vermijd voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde vetten en transvetten zijn, als ze verhogen je cholesterol en kan uw bloedsuikerspiegel te verhogen.

Het voorkomen

Gewichtsverlies en dagelijkse oefening kan helpen bij het verlagen van uw cholesterol, bloeddruk en bloedglucose niveau. Oefening gedurende ten minste 30 minuten per dag, vijf keer per week aan de maximale gezondheidsvoordelen ontvangen.