Hoeveel Omega-3 gaat men per dag nodig?

Omega-3 is een type vetzuren in voedingsmiddelen dat, wanneer mate geconsumeerd, helpt om een ​​persoon in goede gezondheid te houden. Het is ook essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen van foetussen en jonge kinderen. De aard van omega-3 vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), docosahexaeenzuur (DHA) en eiosapentaenoic acid (EPA). DHA en EPA zijn de meest voorkomende zuren. Hoewel deze zuren worden gevonden in veel voedingsmiddelen, kan suppletie bij bepaalde personen nodig. Omega-3 vetzuren kan aan lagere bloeddruk, hartproblemen en lagere triglyceride niveaus voorkomen.

Aanbevelingen

Volgens Omega-3 FAQ, volwassenen en kinderen die gezond moeten kiezen voor 220 mg Omega-3 vetzuren per dag worden overwogen. Zwangere en zogende vrouwen moeten kiezen voor 300 mg per dag. Meestal zal een arts een DHA supplement, zoals expecta DHA aanbevolen, zodat een zwangere vrouw aan de eisen voldoen omdat het een essentieel zuur foetale hersenontwikkeling. Baby's die geen borstvoeding moet worden gegeven formule die DHA, bevat zoals Similac Geavanceerd Infant Formula.

Extra doses van omega-3 vetzuren kan worden aanbevolen door een arts naar personen met bepaalde gezondheidsvoorschriften. Volgens Omega-3 Gereedschap moeten individuen die een hoog niveau van triglyceriden een DHA en EPA supplement van 2 tot 4 gram per dag. Personen met coronaire hartziekten moet 1 gram per dag van DHA en EPA verbruikt.

Bronnen

Er zijn diverse bronnen van DHA en EPA in voedingsmiddelen, voornamelijk vis. Er zijn verschillende soorten vis porties die overeenkomt met 1 g DHA en EPA zijn. Deze omvatten: 15 gram van wilde meerval of 20 gram van gekweekte meerval; 7 gram van bot; 15 gram van schelvis; 3 tot 7 gram van de heilbot; 2 gram van haring; 2 tot 9 gram makreel; 2 tot 4 gram van wilde Atlantische zalm of 2 tot 3 gram van gekweekte Atlantische zalm; 2 tot 3 gram van sardines; 3 tot 12 gram verse tonijn of 4 gram van witte tonijn in blik. Voor schelpdieren, 11 gram garnalen en 9 ounces van krab zijn eveneens gelijk aan 1 gram DHA en EPA.

Oliën zijn ook een goede bron van ALA. Nemen soja, koolzaad, noten, vis en lijnzaad olie in uw dieet. ALA is ook te vinden in noten, bonen en groene bladgroenten.