Hoe zijn de symptomen van IBS & Lactose Intolerantie Verwante?

Als u problemen met een opgeblazen gevoel, krampen, diarree of gas hebben na het eten van zuivelproducten, kunt u lactose intolerant zijn of prikkelbaar darmsyndroom (IBS). Voor sommige mensen, lactose-intolerantie is een onderdeel van IBS - moet je een arts te raadplegen voor een diagnose.

Veelvoorkomende symptomen

IBS en lactose-intolerantie hebben een aantal symptomen gemeen: krampen, diarree, gas en een opgeblazen gevoel. Met lactose-intolerantie, worden deze symptomen veroorzaakt door het ontbreken van het enzym lactase, waardoor het verteren van de lactose in melk onmogelijk lichaam; de symptomen van IBS veroorzaakt door vele factoren, waaronder voeding.

Diagnose

Een arts kan de diagnose van IBS door de herziening van uw klachten en uw medische voorgeschiedenis; hij mag ook bloed of ontlasting testen, of het uitvoeren van een colonoscopie om ervoor te zorgen dat er geen andere voorwaarden zijn de oorzaak van uw klachten. Om lactose-intolerantie te diagnosticeren, kan een arts u een drankje drinken met lactose in het en test het waterstof niveaus in uw adem; hij kan ook controleren of uw ontlasting voor glucose en melkzuur, of het uitvoeren van een enteroscopie.

Behandeling

Behandeling voor de symptomen van IBS en lactose-intolerantie meestal gaat het wijzigen van uw dieet. Eten of drinken op soja gebaseerde producten of producten met het enzym lactase toegevoegd kan helpen bij het beheren lactose-intolerantie en IBS; U kunt ook overwegen het proberen enzym lactase tabletten, die je kunt kopen over de toonbank bij drogisterijen.

Overwegingen

Denk aan het verminderen van de hoeveelheid verwerkte voedingsmiddelen die u verbruikt, aangezien zuivelproducten die vaak worden gebruikt om items langer meegaan. Volgens de National Digestive Diseases Information Clearinghouse, kan lactose ook gevonden worden in het voorschrijven van medicijnen, zoals de pil; bekijk dan zeker met uw arts wanneer hij schrijft uw recept.

Waarschuwing

Het vermijden zuivelproducten volledig kan leiden tot calcium en vitamine D tekorten, die beide kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Zorg ervoor dat u een evenwichtige voeding te eten, compleet met voedsel, zoals spinazie, eieren en lever, of neem calcium en vitamine D-supplementen.