Hoe zelfmoord met cognitieve therapie voorkomen

Hoe zelfmoord met cognitieve therapie voorkomen

Zelfmoord is een tragedie, maar een die meestal kan worden voorkomen met het toeziend oog van geliefden en medische professionals. Zeer zelden heeft zelfmoord spontaan, en er zijn tekenen die wijzen op iemand met suïcidale intentie. Cognitieve therapie is een prachtig hulpmiddel voor herstructurering gedrag en denkpatronen en kunnen groot zijn voor het voorkomen van zelfmoordpogingen zijn. Na zijn stappen te gebruiken om zelfmoord te voorkomen met cognitieve therapie.

Instructies

•  Ontdek de basisprincipes van cognitieve therapie door het volgen van cursussen gewijd aan de discipline van de cognitieve therapie of het doen van een aanzienlijke hoeveelheid van het lezen en real-world praktijk om te begrijpen hoe het therapeutisch systeem benutten. Verkrijgen diverse therapie video's van de American Psychological Association op cognitieve therapie, zodat je kunt zien hoe geleerd professionals maken gebruik van de techniek.

•  Leer de normale gedrag van de klant in kwestie. Besteed aandacht aan zijn manier van spreken, gedrag, intonatie, oogcontact gebruik en typische lichaamstaal. Kijk voor plotselinge verschuivingen in de stemming, vooral willekeurig opgetogenheid of een schijnbare verdwijning van depressieve symptomen.

•  Leer de cliënt te leren om negatieve denkpatronen reframe door journaling. Heeft de klant te integreren positieve berichten naar de negatieve suïcidale gedachten te vervangen; bijvoorbeeld, in plaats van "mijn leven is verschrikkelijk ik wil sterven," instrueren hen te vervangen die met "mijn leven kan niet perfect zijn nu, maar dingen veranderen."

•  Leid de opdrachtgever aan de integratie van nieuw gedrag te bestrijden self-defaitistische of suïcide inroepen van gedragspatronen. Vervang negatieve gedragsmatige constructies (zoals slapen de hele dag of huilen onophoudelijk) met gedragingen die afleiden van de negatieve stemmingen.

•  De cliënt helpen om de communicatie en sociale vaardigheden te reïntegreren in haar leven en leren om haar negatieve gevoelens te communiceren in plaats van ze te houden opgekropte (wat kan leiden tot overweldigd en bijdragen aan suïcidale gedachten). Moedig haar aan de therapeutische technieken te gebruiken ten alle tijden, vooral wanneer ze voelt zich hulpeloos en zwaar depressief.

•  Challenge irrationele overtuigingen en suïcidale gedachten met positieve of realistisch berichten. Duw de klant om meer realistische en minder fatalistische opvattingen over de wereld en zijn leven te integreren.

Hints

  • Gebruik uw erkenning van het normale gedrag van de cliënt om onnatuurlijke, wonderbaarlijke verschuivingen in de stemming te realiseren. Zelfmoord patiënten vaak gelukkiger geworden of hebben een opheffing van symptomen voordat een poging. Instrueren hen om hun reframing berichten gebruiken wanneer dit lijkt te gebeuren.
  • Journaling helpt om het gewicht van negatieve gedachten verlichten door spoelen ze op papier, maar moeten worden tegengegaan met een tegengestelde gedachte.
  • De cliënt helpen om probleemoplossende vaardigheden te leren en om actief bezig te zijn herstel proces, zodat hij voelt dat hij de controle over zijn emoties en levensomstandigheden.
  • Gebruik geen dreigementen van zelfmoord niet negeren. Neem contact met vrienden of familie en zorgen voor de persoon op zelfmoord horloge voor ten minste 48 uur na een zelfmoord bedreiging.