Hoe wordt Winter Darkness Depressie Vermijd

Seasonal Affective Disorder ("SAD", ook wel bekend als "winter-ontstane depressie" of "winter duisternis depressie") is een aandoening waarbij de getroffen personen ervaren een dramatische stemming verandering meestal wanneer de winter begint. Mensen die getroffen zijn door SAD voelen zich vaak depressief, lusteloos, angstig of hopeloos, hebben moeite met concentreren, hunkeren snoep en zetmeelrijke voedingsmiddelen, en nemen weinig plezier in activiteiten die hen meestal interesseren. Volgens FamilyDoctor.org, zijn ongeveer een half miljoen Amerikanen getroffen door SAD elk jaar. De winter-onset vorm van SAD wordt verondersteld te worden veroorzaakt door een gebrek aan direct zonlicht. Gelukkig zijn er manieren om dit seizoensgebonden depressie te voorkomen.

Instructies

•  Gebruik lichttherapie. Veel patiënten die last hebben van de winter-ontstane depressie vinden dat lichttherapie (ook wel "lichttherapie") verlicht hun symptomen van depressie. Lichttherapie bestaat uit het blootstellen van jezelf aan het licht voor een bepaalde hoeveelheid tijd elke dag. SAD-patiënten gebruiken vaak lichtbakken (grote boxy lampen) wiens intens felle lampen bootsen het natuurlijke daglicht. Volgens Medicinenet.com, zitten in de voorkant van de lichtbakken voor 30 minuten per dag kan helpen afwenden SAD symptomen.

•  Verlicht uw omgeving. Probeer niet in een donkere, sombere instellingen die kunnen verergeren de symptomen te blijven. Houd uw gordijnen en / of jaloezieën open voor zoveel zonlicht ontvangt mogelijk. Zorg er ook voor dat er niets buiten, zoals een tak of een grote struik, is het voorkomen van de zon uit het invoeren van uw huis. Zitten in de buurt van licht gevulde ramen zo veel mogelijk, zowel thuis als op het werk. Indien mogelijk, kunt u dakramen geïnstalleerd in uw huis te hebben.

•  Breng tijd buiten. Zelfs blootstelling aan saaie winter licht kan helpen verjagen de blues. Volgens de noordelijke provincie Psychiatric Associates of Maryland, zijn er aanwijzingen dat SAD-patiënten die dagelijks een uur wandeling vertoonden een verbetering van hun symptomen. Proberen om wat tijd buiten door te brengen binnen de eerste twee uur van het opstaan ​​in de ochtend.

•  Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging. Oefening is de sleutel tot het verlichten van stress en angst, die beide kunnen verhogen SAD symptomen. Volgens Holistic Health News, het is een bijzonder goed idee om overdag buiten te oefenen, omdat het enorm kan verbeteren je humeur. Echter, als u binnenshuis moet uitoefenen, proberen om het te doen in de buurt van een lichte venster.

•  vakantie in zonnige klimaten. Als het gebrek aan zon winter-ontstane depressie kan veroorzaken, kan de toevoeging van natuurlijk zonlicht om je leven te bannen. Echter, deze optie biedt slechts tijdelijke verlichting van de symptomen. Zodra u terugkeert naar uw normale klimaat, u bent waarschijnlijk weer depressief te worden.