Hoe wordt subcutane toediening van insuline te voeren met een Flexi Pen

De Novo Nordisk FlexPen® is een voorgevulde insulinepen ontworpen om insuline-injecties gemakkelijk en discreet te maken. De wegwerp pen wordt geleverd met Levemir, Novolog® of Novolog® Mix 70/30 insulines.
De pen is gemakkelijk en comfortabel in gebruik. Omdat u waarschijnlijk injecteren onder de huid, in gebieden met weinig zenuwuiteinden, er mag weinig of geen pijn betrokken zijn. De FlexPen® is bewezen om comfortabeler te gebruiken dan de meeste andere pennen of spuiten zijn. (Zie Bronnen voor meer informatie)

Instructies

Met behulp van uw FlexPen®

•  Krijg training in hoe je de pen en insuline gebruiken van uw arts of diabetes educator.

•  Bestudeer uw FlexPen® en lees de bijsluiter aandachtig door.

•  Was je handen en trek de dop van de pen.

•  Verwijder het uit de bodem van een naaldsamenstel. Schroef de naald op de FlexPen® en verwijder de naald beschermer cap.

•  Maak een lucht geschoten door het kiezen van twee eenheden. Houd de pen met de naald omhoog gericht, tikt u op het insuline reservoir voorzichtig en druk op de drukknop helemaal in. Een druppel insuline verschijnen op de punt van de naald. Het kan zijn dat deze stap tot zes keer met een nieuwe pen te herhalen. Als insuline niet door de zesde keer te proberen, hoeft de FlexPen® niet gebruiken en contact opnemen met de fabrikant. Je zal het nummer van de fabrikant op de bijsluiter te vinden.

Het geven van de injectie

•  Zorg ervoor dat uw dosis selector is ingesteld op nul. Kies het dosis door de dosis selector om de gewenste dosering. Wees voorzichtig niet te druk op de knop tijdens het kiezen van de dosis.

•  Injecteer de insuline in uw dij, buik of bovenarm zoals voorgeschreven door uw arts. Zorg ervoor dat uw rotate uw injectieplaatsen bij elke injectie. Duw de naald snel in de huid en duw volledig op de knop om de insuline af te geven. Raak de naald niet te verwijderen totdat de insuline volledig is geïnjecteerd

•  Na de injectie, verwijder de naald van de pen en gooi het in een goedgekeurde naaldcontainer.

•  Cap je pen en zet het weg. U kunt uw pen in de koelkast, hoewel dit niet noodzakelijk is. Afhankelijk van de insuline die u gebruikt, zal uw insuline duren zonder koeling van twee tot vijf weken. U zult bijzonderheden voor uw insuline in de bijsluiter te vinden.

Hints

  • Als u een onverwachte reacties op insuline-injecties te ervaren, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. Iedereen die gebruik maakt van insuline moet haar bloedsuikerspiegel vaker te controleren. Neem altijd glucose tabs, harde snoep, of sap met u om hypoglycemie te behandelen.