Hoe wordt het percentage van elk type vet in de totale vetinname Bereken

Hoe wordt het percentage van elk type vet in de totale vetinname Bereken

Het kennen van de hoeveelheden van verschillende soorten vet je eet helpt je gezonder eet. Het is niet voldoende om de hoeveelheid vet je eet, maar het soort vet beperken. In feite; onverzadigde vetten zijn eigenlijk heel goed voor je. Omgekeerd, de American Heart Association raadt aan dat u beperken de hoeveelheid verzadigde vetten en transvetten je dagelijks verbruikt. Het leren van een snelle manier om de vetsamenstelling van het voedsel dat je eet te berekenen helpt je aan deze gezonde aanbeveling.

Instructies

•  Bepaal de totale hoeveelheid vet in een voedingsmiddel of meel. Als u verpakte voedsel eet, moet de hoeveelheid vet worden geschreven op de voedingswaarde etiket op de verpakking. Zorg ervoor dat u de juiste portie. Meet het eten als je moet zorgen voor je portie grootte overeenkomt met het formaat van de voedingswaarde-informatie. Als u een maaltijd eet, telt u de totale hoeveelheid vet voor elk onderdeel van de maaltijd. Aan de totale inname van vet voor de dag te bepalen, simpelweg optellen van de gram vet voor elk voedsel dat je eet.

•  Zoek het voedsel op een online calorie-database als u niet over de voedingswaarde-informatie. Als je uit eten gaat, deze informatie is meestal beschikbaar op de website van het restaurant. Opnieuw zorgen porties zijn hetzelfde en de bereidingswijze en dienen vergelijkbaar.

•  Leer hoe je een voedingswaarde etiket goed te lezen. Er zijn drie secties met betrekking tot vet: Totaal vet, verzadigd vet en transvet. Verzadigd vet en transvet zijn onderafdelingen van de totale hoeveelheid vet.

•  Zoek uit wat de hoeveelheden van elk type vet. Vind deze informatie op dezelfde manier waarop je erachter kwam de totale hoeveelheid vet, ofwel door het lezen van de voedingswaarde etiket of het opzoeken van het voedsel item online. Aftrekken van de hoeveelheid transvet en verzadigd vet van het totaal geeft je een derde soort van vet: onverzadigd. Er zijn twee soorten onverzadigde vetten: mono- en poly-onverzadigde vetten. Beide zijn goed voor je en worden meestal niet in de voedingswaarde-informatie vermeld. Als een snack heeft 18 gram vet met 4 g verzadigd vet en 1 gram transvet, het heeft 13 gram onverzadigd vet omdat (18g - 4g) -1 g = 13g.

•  Voer een eenvoudige berekening het percentage van elk type vet bepalen. Verdeel de hoeveelheid van een bepaald type vet waarvan gewenste percentage bepalen van de totale hoeveelheid vet. Bijvoorbeeld; als je wilt om het percentage verzadigd vet in een maaltijd die in totaal 30 gram vet en 18 gram onverzadigd vet is te vinden, te delen door 18 30. In wiskundige notatie, dit is geschreven 18/30 of 18 ÷ 30. Het antwoord is 0,6. Om het percentage te vinden, verplaats de komma twee plaatsen naar rechts of vermenigvuldig het aantal met 100. Dit geeft u 60, dat is het percentage verzadigd vet in de maaltijd.