Hoe wordt Hepatitis vaccinaties

Hepatitis is een ernstige ziekte die de lever bewerkstelligt. Er zijn verschillende stammen van hepatitis, waaronder A, B en C. Er zijn vaccinaties voor A en B, maar niet voor C. Hepatitis wordt verspreid via besmet voedsel, bloed, feces, schaaldieren, luier tabellen en andere bronnen. Aan ingeënt tegen Hepatitis is belangrijk, vooral voor de gezondheidszorg werknemers, dagopvang werknemers en andere mensen die zijn blootgesteld aan vervuilde bronnen. Je moet ook worden gevaccineerd als u reist buiten de VS naar ontwikkelingslanden of als u een chronische leverziekte.

Instructies

Hoe wordt Hepatitis vaccinaties

•  U kunt Hepatitis A-infecties door immunoglobuline (IG) opnamen te voorkomen. Een IG schot kan tijdelijk immuniteit tegen het virus gedurende 2 tot 3 maanden bij toediening voorafgaand aan blootstelling aan hepatitis A of binnen 2 weken na blootstelling.

•  U kunt worden ingeënt tegen Hepatitis A. Het vaccin is gemaakt van inactieve hepatitis A-virus (synthetisch). Het is zeer effectief in het voorkomen van hepatitis A-infectie. Neem contact op met uw arts om te bepalen hoeveel schoten je nodig hebt. Het vaccin beschermt ongeveer vier weken na de eerste injectie; een tweede injectie beschermt je langer, mogelijk tot 20 jaar.

•  Een vaccinatie beschikbaar Hepatitis B. Hepatitis B is een inflammatoire leverziekte veroorzaakt door het hepatitis B-virus (HBV) die resulteert in levercelschade. Deze schade kan leiden tot littekenvorming in de lever (cirrose) en verhoogd risico op leverkanker bij sommige mensen.

•  U kunt uw pasgeboren baby ingeënt tegen Hepatitis B. krijgen Alle pasgeborenen moeten drie vaccinatie doses van het HBV-vaccin Âwithin de eerste 12 uur na de geboorte krijgen, de tweede op 1 tot 2 maanden oud, en de derde op 6 maanden. Na de behandeling, zal de baby worden beschermd voor het leven.

•  Volwassenen kunnen ook worden gevaccineerd. Een vaccinatie biedt tot 15 jaar bescherming.

•  U kunt vaccinaties ontvangen via uw reguliere zorgverzekeraar.