Hoe wordt glaucoom Laser Surgery Gedaan?

Hoe wordt glaucoom Laser Surgery Gedaan?

Wat is glaucoom?

Glaucoom is een progressieve oogziekte die uiteindelijk leidt tot blindheid. De oogbol bevat een heldere vloeistof die door de kanalen riool waar de iris (het gekleurde deel van het oog) en het hoornvlies (het heldere bedekking) samenkomen. De kanalen, genaamd de trabeculaire netwerk kan verstopt of geblokkeerd worden, waardoor drainage en waardoor de vloeistof op te bouwen in het oog. De toenemende druk in het oog beschadigt de oogzenuw, waardoor geleidelijk verlies van gezichtsvermogen. Er zijn twee soorten van glaucoom, elk met een andere oorzaak en behandeling. Open hoek, of primaire, glaucoom is de meest voorkomende. Bij dit type zijn de afwateringskanalen niet de opening verstopt maar verder binnen verstopt. Het heeft geen symptomen of waarschuwingsborden en visie verlies is zo geleidelijk het kan onopgemerkt blijven voor jaren. Het andere type is gesloten hoek glaucoom of nauwe hoek glaucoom, waarbij de hoek waar de iris aan de cornea te klein en de afwateringskanalen worden bedekt. De waarschuwingssignalen van kamerhoekglaucoom zijn hoofdpijn, misselijkheid, pijn aan de ogen en wazig zien. Glaucoom kan worden behandeld met medicijnen om vochtproductie en onder controle, maar kan een operatie nodig zijn.

Types van Laser Surgery

Lasertrabeculoplastie wordt gebruikt om open-hoek glaucoom. De laser wordt gericht op 50 tot 100 punten in het trabeculaire netwerk om weglopen. Laser iridotomie, gebruikt voor kamerhoekglaucoom, doorboort de iris om de kanalen tussen de iris en het hoornvlies te openen. Cyclophotocoagulation wordt gebruikt voor ernstige glaucoom die niet kunnen worden gecontroleerd met medicatie of andere vormen van chirurgie. Cyclophotocoagulation dringt door de sclera (het oogwit) het ciliaire lichaam, waarbij het fluïdum wordt geproduceerd, en beschadigt de ciliaire fluïdum productie te verminderen.

Wat te verwachten

Laser glaucoom operatie wordt gedaan in het kantoor van de oogarts of de kliniek. Geen sedatie nodig is, maar het oog wordt verdoofd. Eén of beide ogen kunnen worden uitgevoerd. Een speciale contactlens ingevoegd om Richt de laserstraal en druppels worden toegediend aan de pupil voor laser iridotomy contract. Tijdens de procedure, zal u flitsen van gekleurd licht te zien en kan een stekend gevoel voelen. Je zult in staat zijn om uw normale activiteiten van de volgende dag te hervatten. Uw ogen zullen geïrriteerd of gezwollen voor een dag of twee te voelen en kunnen gevoelig zijn voor licht. Het kan tot 4 weken voor de druk in het oog te laten vallen.

Waarschuwingen

Glaucoom chirurgie kan niet herstellen visie al verloren, maar het zal te voorkomen verslechtering. Chirurgie kan niet effectief zijn voor iedereen. Je leeftijd kan type glaucoom en aanwezigheid van andere ziekten zoals diabetes of hoge bloeddruk het succes van de operatie beïnvloeden. Je kan nog steeds je glaucoomgeneesmiddelen nemen om de druk, en een nieuwe ingreep, waaronder traditionele microchirurgie beheersen, kan nodig zijn. Er is een klein risico van cataract ontwikkelen na de operatie.