Hoe wordt eierstokkanker ontdekt?

Tekenen en symptomen

De meeste symptomen van eierstokkanker voorkomen binnen de buik. Een vrouw met eierstokkanker kan pijn, zwaarte of constant opgeblazen gevoel in de onderbuik. Het is niet ongewoon om darm onregelmatigheid (constipatie of diarree), misselijkheid en frequente gas ervaren. Als de kanker later stadium heeft bereikt, kunnen symptomen zijn pijn in de rug, abnormale menstruele cycli, vaak moeten plassen en onregelmatige gewichtstoename of-verlies.

Fysieke examen

Uw arts kan een lichamelijk onderzoek uit te voeren, indien hij vermoedt dat u eierstokkanker. Dit betekent simpelweg dat hij zal aandringen op je buik te voelen voor brokken of gebieden waar vocht up kan hebben opgebouwd. De arts zal ook proberen om te zien of er een verandering in de grootte van uw eierstokken is geweest.

Bloedonderzoek

Uw bloed kan worden gecontroleerd op abnormale niveaus van verschillende stoffen, met name CA-125. Dit is een stof die normaal aanwezig in sommige weefsels in het lichaam, maar als het zeer hoog is, kan dit een indicatie zijn van kanker. De arts kan ook uw rode en witte bloedcellen, evenals uw aantal bloedplaatjes.

Echografie

Een echografie is een procedure die geluidsgolven gebruikt voor het verzenden van een videobeeld van het gebied wordt gekeken. Bij het zoeken naar de aanwezigheid van een tumor in de eierstokken, kan het ultrasone instrument op het oppervlak van de buik of in de vagina geplaatst.

Laparoscopie

Soms is een arts kan vragen om een ​​laparoscopie uit te voeren om een ​​betere blik op een massa ontdekt in de eierstokken te krijgen. Voor deze procedure wordt een kleine insnijding snijden in de buik en een dunne buis in het gebied ingebracht. De buis wordt verlicht en kan video op een monitor waarmee de arts de organen dichtbij te zien geven. Hij kan ook een klein monster van de vermoedelijke kankerweefsel te sturen naar een laboratorium voor het testen.