Hoe wordt een cyste op de lever behandeld?

Opsporing

Een eenvoudige cyste is een formatie die met heldere vloeistof vult. De meeste zijn klein (een paar millimeter in de lengte) en onschadelijk. Hoewel het zelden voor patiënten met cysten op de lever symptomen (ongeveer 5%) wanneer deze voorkomen kunnen omvatten en buikpijn. Een lever cyste kan worden gedetecteerd door een CT (computertomografie scan- geavanceerde x-ray techniek) of een ultrasone (een veelgebruikte diagnostische procedure met hoog frequente geluidsgolven om beelden te verwerven) en zelden nodig verdere medische aandacht, als cysten niet interfereren met de normale functie van de lever.

Behandeling

De meeste patiënten met eenvoudige cysten zijn vrouwen, met name boven de leeftijd van vijftig. Voor die vrouwen die een medische ingreep, drainage een cyste aangeprikt met een naald en waardoor de vloeistof vrijgegeven typisch geen effectieve behandeling. De vloeistof eenvoudig opnieuw accumuleert binnen enkele dagen. Waarschijnlijk moet een groot deel van de cysten worden verwijderd.

Laparoscopische chirurgie

Laparoscopische chirurgie (onderzoek van het gebied met een laparoscoop) een effectieve behandeling voor het verwijderen van pijnlijke cysten op de lever. Deze operatie is minimaal invasief en vergt slechts enkele kleine incisies om de cyste te verwijderen; vaak resultaten succesvol, aangezien de herhaling van een cyste onwaarschijnlijk. Patiënten die deze procedure kan worden verplicht om een ​​nacht doorbrengen in het ziekenhuis. Hoewel het herstel kunnen variëren, kunnen de meeste mensen normale activiteiten te hervatten binnen een paar dagen.